Çerkezköylü Genç, dünya ikincisi oldu

Türkiye, Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden türk sporcular şampiyonada ikinci günde iki altın, dört gümüş ve iki bronz madalya kazandı. Şampiyonada mücadele

Çerkezköy 25.09.2012 19:37:00 0
Çerkezköylü Genç, dünya ikincisi oldu

 Çerkezköy Haber - Venezuella’nın başkenti Margarita’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde takımlar müsabakası yapılmış ve Türkiye judo ve karate kata takımları altın madalya kazanmıştı. Ayrıca aynı gün kazanılan 5 bronzun ardından bireysel müsabakalardaki madalya yağmuru şampiyonanın ikinci günü de devam etti.

 

İLK ALTIN TEKVANDODAN GELDİ

Şampiyonanın ikinci günü tekvando müsabakalarıyla başladı. 47 kiloda Elif Öner, rakiplerini yenerek dünya şampiyonu olup altın madalya kazandı. 58 kiloda Muhammed Güler ve 68 kiloda Serkan Sağır gümüş madalya alırken 57 kiloda Selma Canlı da dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

 

İKİNCİ ALTIN ESENBOĞA’DAN

Tekvandonun ardından tatamiye çıkan judocular da günü iki madalya ile tamamladılar. 60 kiloda Erkan Esenboğa, zirveye çıkarak günün ikinci altın madalyasını getiren isim olurken, 52 kilodaki bayan judocumuz Zehra Özbey de bronz madalya kazandı.

 

KARATECİLERİMİZDEN GÜMÜŞ MADALYA

Venezuella’da fırtına gibi esen Türk kafilesinin madalya yağmuruna karatecilerimiz de iki gümüşle katkı yaptı. 84 kiloda tatamiye çıkan Doğan Kazmacı ile +84 kilodaki Çerkezköylü karatecimiz Oğuzhan Genç, başarılı maçlar çıkararak dünya ikincisi oldular. Genç’in Babası Turan Genç ve abisi Eski Belediye Meclis üyesi Avukat Ozan Genç, şampiyonada dünya ikincisi olan Oğuzhan Genç’in şampiyonada yakaladığı başarıdan dolayı çok gururlandıklarını ifade ettiler.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10