Gerekli önlemler alınmıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından dün düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşlar sorun ve isteklerine cevap aradı. Geleneksel hale getirilen toplantıda, vatandaşların soru ve isteklerine belediyenin ilgili birim amir

Çerkezköy 25.09.2012 19:41:00 0
Gerekli önlemler alınmıyor

 Çerkezköy Haber- Kapaklı Belediyesi tarafından, vatandaşların şikayetlerini dinlemek ve tespit edilen eksiklikleri gidermek için geleneksel olarak düzenlenen Halk Toplantısı, dün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

BAŞKAN KATILMADI

Geleneksel hale getirilen ‘Halk Günü’ etkinliğinde,  vatandaşlar belediye yetkilileri ile yüz yüze görüşüp sorunlarını birinci ağızdan dile getirerek, çözüm yolları aradılar. Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya resmi tatilde olduğu gerekçesiyle Belediye Başkanı İrfan Mandalı katılmazken, toplantıya Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Mustafa Serhat, Serpil Sevgi, Adem Sekmen ile birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

ÇAMURLU YOLLARDA YÜRÜMEYİN

Belediye tarafından yapılan yolların kısa bir süre içinde TREDAŞ’ın çalışmaları ya da doğal gaz döşemeleri nedeniyle bozulduğundan şikayet eden vatandaşlara cevap veren İmar İşleri Müdür Vekili Sedat Yaldız, “Biz asfalt ya da beton dökme çalışmalarına başlamadan önce diğer kurumlarla irtibat halinde olmaya gayret göstersek de hepimiz birbirimizden bağımsız kurumlarız. Onların ne zaman nerede çalışma yapacağı belli olmuyor. Kendilerine ait bütçeleri ve çalışma takvimleri var. Onların çalışmaya başlayacağı süre zarfında vatandaşlarımız çamurlu yollarda yürümesin, hizmetlerden yoksun kalmasın diye biz yollarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Kapaklı’nın her metrekaresinde bir inşaat yapıldığını söyleyen bir vatandaş, “İnşaat çalışmalarında ne gerekli önlemler alınıyor ne de çevre düzenlemelerine dikkat ediliyor. Kumlar, çakıllar, demirler hep yolun ortasına dökülüyor. Otomobille yollardan geçemiyoruz, geri dönmek zorunda kalıyoruz. Kimse bizim geçiş hakkımızı elimizden alamaz. Bu denetimler neden yapılmıyor?” diye sorunca Zabıta Amiri Seyit Ahmet Akkuş, denetimlerin yapıldığını fakat cezaların caydırıcı olmadığını belirtti. Denetimlerin artık daha da sıklaşacağını ifade eden Zabıta Amiri Akkuş, vatandaşların mağduriyetini gidereceklerini kaydederek, “Kapaklı gelişen bir yer. Her şey belli bir düzen ve nizam içinde olmalı” dedi.

 

Haber / Pınar KORKMAZ - Mustafa KOCABAŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10