Öncelik can güvenliği

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Yangından Korunma Haftası’ (İtfaiye Haftası) dolayısı ile Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan AK Parti İlçe Gençlik

Çerkezköy 25.09.2012 19:41:00 0
Öncelik can güvenliği

 Çerkezköy Haber- AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, oluşturduğu yeni yönetim ile birlikte 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Yangından Korunma Haftası” dolayısıyla dün saat 12.00’da Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti. 

 

CANLARI PAHASINA ATEŞLE SAVAŞIYORLAR

Yangın Söndürme Örgütü’nün 1914 yılında kurulduğunu ifade eden Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Yangın söndürme çalışmaları 25 Eylül 1923 itibari ile belediye hizmeti olarak kabul edildi. Bu tarihten itibaren itfaiye görevlilerimiz canları pahasına ateşle savaşa başladı” dedi.

 

DİĞER MEMURİYETLERDEN FARKLI

İtfaiyeciliğin, diğer memuriyet görevlerinden farklı olduğuna dikkat çeken Danyeli, “İtfaiyecilerin ortaya koyduğu hizmet kendi canları ile ilişkilidir. Sivil halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için kendi hayatlarını riske atıyorlar” diye koştu.

 

CESARET ABİDELERİ

Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü’nün gelişen teknolojiye ayak uydurduğunu söyleyen Danyeli, “İtfaiye ekiplerimiz her türlü yangına karşı her an hazır durumdalar. İtfaiye erlerimiz de adeta birer cesaret abidesidirler” dedi ve Çerkezköy halkının gözünün arkada kalmaması gerektiğini kaydetti. 

 

ATKI HEDİYE ETTİLER

AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları olarak tüm itfaiye erlerini kutlayan Danyeli, “Bugüne dek yaptığınız ve bundan sonra yapacağınız tüm hizmetler adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Danyeli ve yönetim kurulu üyeleri “Sizlerin bizi sıcaktan koruduğu gibi biz de sizleri soğuktan korumak istedik” diyerek Çerkezköy İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez ve itfaiye erlerine birer atkı hediye etti.

 

198. YIL DÖNÜMÜ

İtfaiyecilik hizmetinin 18. yüzyılda Osmanlı zamanında ‘Tulumbacılar Ocağı’ adı altında verilmeye başlandığını kaydeden Çerkezköy İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, bu yıl 198. yıl dönümlerini kutladıklarını ifade etti.

 

PERSONEL SAYIMIZ YETERLİ DÜZEYDE

Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü olarak yeterli personel sayısına sahip olduklarını belirten Sönmez, “Her bir vardiyada 10 kişi olmak üzere 3 vardiyada toplam 30 personel ile hizmet veriyoruz. İtfaiyemiz gerek ekipman gerekse eğitimli personel bakımından oldukça iyi durumdadır. Düzenli olarak çevre belde belediye itfaiyelerine ve askeri birliklere de birimimiz tarafından eğitim veriliyor” dedi.

 

OSB PERSONELİ EĞİTİMSİZ

Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü’nün özel bir itfaiye birliği olduğunu söyleyen Hayrettin Sönmez, “OSB itfaiyesi ekipman olarak yeterli seviyede fakat personel bakımından yeterli seviyeye ulaştıklarını söyleyemem. Eğitim sahaları yok. Personelleri eğitimsiz. Sınıflarda CD izleyerek verilen eğitimler bir yere kadar faydalı olur. Önemli olan öğrenilen bilgileri tatbik etmeleri, uygulamalarıdır” ifadelerini kullandı.

 

BÖLGE GÖZETMİYORUZ

OSB itfaiyesini “Kendisine Müslüman” olarak nitelendiren Hayrettin Sönmez, “OSB itfaiyesinin diğer itfaiye müdürlükleri ile arasında iletişim sorunu var. OSB’ye kayıtlı olmayan fabrikalarda meydana gelen yangınlara müdahil olmuyorlar. Biz birçok kez OSB içinde faaliyet gösteren fabrikalarda çıkan yangınlara OSB itfaiyesinden önce müdahale ettik. Fakat onlar 50 metre önlerindeki fabrikada çıkan yangına, sırf o fabrika OSB’ye kayıtlı olmadığı için müdahale etmiyorlar. Biz OSB itfaiyesi gibi bölge gözetmiyoruz” dedi. Danyeli de OSB itfaiyesinin Hayrettin Sönmez’in 37 yıllık tecrübesinden faydalanmaları gerektiğini kaydetti.  

 

ÖNCELİĞİMİZ CAN GÜVENLİĞİDİR

İtfaiyeciliği severek yaptıklarını söyleyen Hayrettin Sönmez, “Kor yürekli bir ekibimiz var. Yangın esnasında önceliğimiz can güvenliğidir. Mal güvenliği daha sonra gelir” dedi. UMKE ve Tekirdağ İl Afet Kurumu ile diyalog halinde olduklarını kaydeden Sönmez, “Kendileri bize eğitmen ve doktor yardımında bulunuyorlar. Ayda en az 3 kez uygulamalı eğitim programı düzenliyoruz” şeklinde konuştu. 

 

BAŞKAN ERTEM’İN DESTEKLERİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Çerkezköy itfaiyesinin bölgenin en donanımlı itfaiyesi olduğunu savunan Hayrettin Sönmez, “Bu başarıda Belediye Başkanı Ali Ertem’in destekleri göz ardı edilemez. Haftada 1 İstanbul İtfaiye Müdürlüğü’ne gidiyor ve gözlemlerde bulunuyorum. Orada 1 araçta 10 itfaiye eri ile yangına müdahale ediliyor fakat araçta 3-4 kişilik ekipman mevcut. Bizim araçlarımızda ise her bir itfaiye eri için yedek ekipman da mevcut” dedi ve bundan sonraki süreçte de Çerkezköy halkı için en iyi şekilde hizmet vermeye gayret edeceklerini söyledi. 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10