Kredi çetesine polis çelmesi

Yurt genelinde 10 ayrı banka şubesinden üç ayrı sahte kimlikte 100 bin TL’ye yakın para çekip dolandıran ve Çerkezköy’de de 3 banka şubesinden 30 bin TL kredi çeken 61 yaşındaki Recep Uçar Çerkezk?

Çerkezköy 26.09.2012 20:40:00 0
Kredi çetesine polis çelmesi

Çerkezköy Haber – Yurt genelinde 10 ayrı banka şubesinden üç ayrı sahte kimlikte 100 bin TL’ye yakın para çekip dolandıran Recep Uçar ve beraberindeki çete üyeleri Çerkezköy’e geldi.

 
ÇERKEZKÖY’DE 30 BİN TL KREDİ KULLANDI
İddiaya göre, Recep Uçar ve çete üyeleri Çerkezköy’den de Abidin S. ve Aziz Y.’nin ismine düzenlenen sahte kimliklerle Vakıfbank’tan 13 bin TL, Akbank’tan 12 bin İNG Bank’tan 5 bin TL tüketici kredisi kullandı. Vakıfbank’tan kullandığı krediye ilişkin müştekilerden birine giden mesaj şebekenin foyasını da ortaya çıkardı. Müştekilerin polise başvurması üzerine Çerkezköy polisi, sahte kimlik ve belgelerle kredi çekerek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı. Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan banka güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan ekipler, dolandırıcılık olaylarından kaydı bulunan Recep Uçar’ı tespit etti.
 
100 BİN TL PARA ÇEKMİŞ
İki günlük araştırmanın ardından şahsın Çerkezköy’de bulunan bir bankaya geldiğini tespit eden ekipler bankadan kredi çekmek isteyen Recep Uçar’ı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınarak emniyet götürülen şahsın üzerinde yapılan aramada 3 adet sahte kimlik bulundu. Bankalara emekli olduğuna dair belge ve sahte kimliklerle giden Recep Uçar’ın yurdun çeşitli bölgelerinde on ayrı banka şubesinden 100 bin TL’ye yakın para çektiği öğrenildi.  
 

ADLİYEYE ÇIKARILDI

Sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından emniyette kaydının bulunduğu öğrenilen ‘binbir surat’ lakaplı Recep Uçar, emniyetteki işlemlerinin ardından dün saat 15.00 sıralarında Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcılıkta ve mahkemede suçunu itiraf eden zanlı Recep Uçar’ın bu işi komisyon karşılığında yaptığını, esas suçluların dışarıda olduğunu, cezaevine girenin ise kendisinin olduğunu söylemesi tutuklanmasına engel olamadı. Uçar, tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne konuldu. Uçar’ın kurban olarak emekli vatandaşları seçtiği ortaya çıktı. Çerkezköy polis diğer şebeke üyelerine ulaşmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.
 

 

Haber / Faik Onur KAYAAhmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10