Şehit Dadaş son kez baba ocağında

Tunceli’de askeri aracın geçişi sırasında Pkk’lılar tarafından yola döşenen patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Er Kadir Dadaş’ın cenazesi, son kez baba ocağına getirildi. OğullarÄ

Çerkezköy 27.09.2012 19:37:00 0
Şehit Dadaş son kez baba ocağında

 Tunceli’de gerçekleştirilen hain saldırıda terhisine 40 gün kala şehit düşen Kadir Dadaş’ın naaşı dün son kez baba ocağındaydı. Askeri uçakla Çorlu’ya, daha sonra da Karaağaç’taki baba evine getirilen Dadaş’ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu ağıtlarla karşılandı.



 

 
MEVLİDİ ŞERİF OKUNDU
Turgut Reis Caddesi Oya Sokak N0’deki şehit evinin önünde İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından mevlidi şerif okunurken, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve askeri erkan şehit annesi Mihriban Dadaş ve babası Cemal Dadaş’a baş sağlığı diledi. 
 
 
3 BİN KİŞİ KARŞILADI
Türk Bayrakları’nın bulunduğu dev bir konvoyla birlikte saat 16.50 sıralarında baba ocağına getirilen şehit Kadir Dadaş’ı 3 bin kişi alkışlarla ve gözyaşları ile karşıladı. Yoğun bir izdihamın yaşandığı şehit Kadir Dadaş’ın evinde müftü Mahmut Gürlen tarafından helallik alındı. Helallik alınmasının ardından şehit annesi Mihriban, babası Cemal Dadaş ve yakınları, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze aracı hareket ettiği sırada sinir krizi geçiren şehit ağabeyi de, vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehit yakınları, "Şehidim hakkını helal et", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak cenaze aracının arkasından yürüdü. Kalabalık nedeniyle konvoy zaman zaman ağır ilerlerken, şehidin naaşı cenaze aracı ile vatandaşların tekbirleri ile tören alanına getirildi.

 

 Haber /   Cem BÜLBÜL – Faik Onur KAYA

 
 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10