Bölgeye 20 milyon TL’lik kaynak

TR 21 Trakya Bölgesi’nin kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli rolü olan Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2012 yılının ilk toplantısını Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde ge

Bölgede Gündem 28.09.2012 07:54:00 0
Bölgeye 20 milyon TL’lik kaynak

 Çerkezköy Haber -  Önceki gün saat 13.30’da başlayan toplantıya Kalkınma Kurulu üyelerinin yanı sıra TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve ajans personeli katıldı.

 

KİLİT ROL OYNUYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Gökay Üstün, Ajansın planlama çalışmalarına dikkat çekerken yakın dönemde sonuçlanması beklenen Turizm Master Plan çalışması hakkında kısa bilgiler verdi. Bölge planının önemine de değinen Üstün, Ajans tarafından hazırlanan bu üst planın bölge kalkınması için kilit rol oynadığını vurguladı.
 

20 MİLYON TL’LİK KAYNAK

2013 Yılı Mali Destek Programlarının da müjdesini veren Genel Sekreter Üstün, yılsonuna kadar teklif çağrısına çıkılacak olan program aracılığıyla 11 milyonu KOBİ’lere dağıtılmak üzere toplam 20 milyon TL’nin üzerinde bir kaynağı bölge hizmetine sunacaklarını ifade etti. Desteklerin KOBİ’ler ile sivil toplum kuruluşları ve kamu arasında daha önceki programlarda gelen proje başvurularının nitelikleri göz önüne alınarak dağıtıldığını söyleyen Üstün, gelen talebe ve projelerin niteliğine göre bu dağılımın her program öncesi yeniden şekillendirildiğini belirterek, kalkınma kurulunun destekler konusundaki önerilerinin de kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.
 

ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULDU

Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı da, hazırlıkları süren Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisinin önceliklerinin belirlenmesinde Ajansların merkeze aktaracakları bilgilerin önemini vurguladı. Bu önceliklerin yerel talepler doğrultusunda şekillenebilmesi için kalkınma kurulu olarak Ajansa gerekli yönlendirmelerde bulunacaklarını ifade eden Yardımcı, toplantının bu amaçla kurgulandığını belirtti. Kalkınma Kurulu toplantısı, tematik alan oylaması ile devam etti. Üyelerin elektronik ortamda kullandıkları oylar neticesinde en fazla oyu alan tarım, çevre politikaları, enerji ve turizm temalarını görüşmek üzere çalışma grupları oluşturuldu. Grupların şekillenmesinin ardından başlayan çalıştayda bahsi geçen temalara ilişkin stratejilerin neler olması gerektiğine dair görüşmeler yapılırken, ortaya çıkan değerlendirmeler Ajans uzmanlarından oluşan moderatörlerce kayıt altına alındı.
 

RAPOR HALİNE GETİRİLDİ

Çalıştay sonunda çalışma gruplarının değerlendirmeleri rapor haline getirilerek diğer gruplara sunuldu. Çalışma gruplarınca oluşturulan stratejilerin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisinin önceliklerinin oluşturulmasında değerlendirmeye alınması için Ajans tarafından derlenerek Kalkınma Bakanlığı’na iletileceği belirtildi.  
 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10