Hareketli Hayat için yürüyecekler

Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi hekimi Dr. Nurcihan Başkent, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’

Çerkezköy 28.09.2012 21:24:00 0
Hareketli Hayat için yürüyecekler

 Çerkezköy Haber - 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla 81 il Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

ÖNEMLİ BİR RİSK FAKTÖRÜ

Dünya Yürüyüş Günü’nün Tekirdağ ve Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Çerkezköy Toplum Sağlık Merkezi Hekimi Dr.Nurcihan Başkent “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyenin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon,diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur” diyerek, fiziksel hareketsizliğin, dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlendiğini vurguladı.
 

“FİZİKSEL AKTİVİTE OLARAK KABUL EDİLMEKTEDİR”

Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin “spor” kelimesi ile eş anlamlı olarak algılandığını ifade eden Başkent “Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam için kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerin yanı sıra egzersiz oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul ediliyor” dedi.
 

YÜZDE 96.5’İ DÜZENLİ AKTİVİTE YAPMIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “Sağlıklı Beslenelim. Kalbimizi koruyalım” araştırma raporuna göre toplum genelinde düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların tüm toplum için oranının yüzde 3.5 düzeyinde olduğunu ifade eden Başkent, “Diğer bir deyişle toplumun yüzde 96.5’i düzenli olarak fiziksel aktivite yapmıyor. Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın amaçlarından birisi toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir” diye konuştu. 
 

HERKESİ YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ

Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanmasının önem arz ettiğini belirten Başkent “Bu kapsamda 81 ilimizde İl Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından 3-4 Ekim “Dünya Yürüyüş Günü” haftası çeşitli etkinliklerle düzenli olarak kutlanıyor. Çerkezköy’de de 3 Ekim Çarşamba günü Tepe Emlak Orman Piknik Alanı’nda saat 18.00’de yürüyüş etkinliği düzenleyeceğiz” diyerek tüm Çerkezköylülerin yürüyüşe davet etti. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10