Altın Karınca’dan Çerkezköy Belediyesi’ne 3 ödül

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, toplam 512 projenin yarıştığı ve 66 projenin ödüle layık görüldüğü ‘Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’ yarışmasında, Ç

Çerkezköy 28.09.2012 21:25:00 0
Altın Karınca’dan Çerkezköy Belediyesi’ne 3 ödül

 Çerkezköy Haber - Marmara Belediyeler Birliği tarafından Turkcell’in desteğiyle düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, İstanbul Taksim’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

BEDENSEL ENGELLİLERDEN MİNİ KONSER

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasında dereceye girenler için önceki gün Taksim Martı Hotel'de ödül töreni gerçekleştirildi. Sunuculuğunu İnci Ertuğrul’un yaptığı törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel ve Bedensel Engelliler Gösteri Grubu (İSÖM X) tarafından da mini bir konser verildi.
 

66 ESER ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Toplam 66 eserin ödüllendirildiği Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri yarışmasında Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Çerkezköy Bölgesel Gelişim Projesi’ Kültürel ve Ekonomik Projeler dalında 2.’lik ödülüne layık görüldü. Ödülü Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem adına Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.
 

REKOR KATILIM

Geleneksel olarak düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması ödül töreninin ismi bu yıldan itibaren ‘Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’ olarak değiştirildi. Bu yıl, Turkcell’in desteğiyle 5.’si düzenlenen ve altı ayrı kategoride toplam 512 katılımın gerçekleştiği yarışması kapsamında, ön elemeleri geçemeyen ve hazırlanmasına rağmen gerçekleştirilemeyen projelerin elenmesiyle toplam 203 proje finallere kaldı.
 

EN SAYGIN ÖDÜL

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye’nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor” dedi.
 

İBB 11 ÖDÜL BİRDEN ALDI

Yarışmada, iştirakleri ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, KUDEB, İSKİ 2, İSBAK 2, İGDAŞ 2, İETT, KÜLTÜR A.Ş. ve AĞAÇ A.Ş) toplam 11 ayrı ödül birden aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Belediyesi’nin 3’er ödül aldığı gecede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Belediyesi ve Yalova Belediyesi de ikişer ödül aldı.
 

ÖDÜL ALAN BELEDİYELER

Yarışmada ilçe belediyeleri kategorisinde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Beyoğlu Belediyesi 3 ayrı ödül alarak ilçe belediyeleri kategorisinde yarışmaya damga vururken Bağcılar, Kadıköy, Küçükçekmece, Ümraniye ve Çan Belediyeleri de ikişer ödüle layık görüldü. Yarışmada, Ataşehir, Avşa, Başiskele, Bayrampaşa, Beykoz, Biga, Büyükçekmece, Çerkezköy, Çınarcık, Çorlu, Edremit, Esenler, Eyüp, Fatih, Gebze, Güngören, Hendek, İzmit, Karabiga, Lüleburgaz, Malkara, Mustafakemalpaşa, Pendik, Sancaktepe, Sultangazi, Şişli, Tuzla, Üsküdar, Yıldırım ve Zeytinburnu Belediyeleri de birer ödül aldı.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10