Bu kez harbe değil gezmeye gidecekler

Gazilere desteğini sürdüren Çerkezköy Belediyesi, 29 gaziyi eşi ile birlikte, bir zamanlar ‘Barış Harekatı’ için gittikleri Kıbrıs’a gezmeye gönderiyor.

Çerkezköy 2.10.2012 22:20:00 0
Bu kez harbe değil gezmeye gidecekler

 Çerkezköy Haber - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, dün saat 14.30’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.

 

BAŞKANDAN KIBRIS GEZİSİ İSTEDİLER

Kıbrıs Gazisi dernek üyeleri ile birlikte Kıbrıs’a gezi yapmak istediklerini ve bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin yardımını beklediklerini ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Üyelerimizle tek tek görüştüm. Çoğu rahatsızlığı nedeni ile gelemiyor” dedi.

 

ERTEM’İ DE DAVET ETTİ

29 Kıbrıs Gazisi’nin eşi ile birlikte Kıbrıs’ı görmek istediğini söyleyen Yarlıgan, “Arkadaşlarımla birlikte bir zamanlar harbe gittiğimiz topraklara bu kez ziyaret amaçlı gitmek istiyoruz” dedi ve gezide Ali Ertem’in de kendilerine eşlik etmesini istedi.

 

MECLİSE SUNULACAK

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği fahri üyesi olan Belediye Başkanı Ali Ertem, “Gazilerimizin Kıbrıs’a gidiş-dönüşünü, konaklamasını belediye olarak biz karşılayabiliriz. Bunun için gerekli çalışmaların yapılması ve meclisten karar alınmasının ardından ihaleye çıkılabilir” dedi.

 

TSK REHBERLİK EDECEK

Toplam 5 gün 4 gecelik Kıbrıs gezisinde belediyeden görevlendirilecek 2 kişi de gazilere eşlik edecek. Ziyarette Yarlıgan’a eşlik eden Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Mehmet Ceylan da Türk Silahlı Kuvvetleri olarak gazilere Kıbrıs’ta rehberlik edebileceklerini ve oradaki ulaşımı sağlayabileceklerini ifade etti.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10