Kolektör hattı için 40 bin TL kredi kullanılacak

Kızılpınar Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.

Çerkezköy 3.10.2012 20:47:00 0
Kolektör hattı için 40 bin TL kredi kullanılacak

 TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK

Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Cevdet Öztürk ve Hüseyin Şenses katılmadı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Camiinin çevre düzenlenmesinin tamamlandığını söyleyen Korkmaz “Kızılpınar’ın tarihi çeşmesini gün yüzüne çıkarttık. Kızılpınar halkı bu çeşme için duyduğu memnuniyeti evime gelerek dile getiriyor” diye konuştu.

 

“BU ÇALIŞMALAR HEPİMİZİN BAŞARISIDIR”

Kızılpınar’a kazandırılan şehitlik anıtının bittiğini ve açılışını ilerleyen günlerde yapacaklarını belirten Korkmaz “Endüstri Meslek Lisesi’nin onayı geldi. Malzemeler gelir gelmez Veliköy’de okuyan 250 öğrencimiz bu okulumuza gelecek. Bu okulumuza Çerkezköy’den ve belde belediyelerimizden öğrenciler de bekliyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar sadece benim değil, bütün meclis üyelerimizin başarısıdır” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİNİ KARAAĞAÇ’TA GÖRDÜLER

Geçtiğimiz haftalarda Tunceli’deki hain tuzakta şehit düşen Jandarma Er Kadir Dadaş’ın cenaze törenine katılan herkese teşekkür eden Korkmaz “Türk Milleti birlik ve beraberlik örneğini geçtiğimiz hafta Karaağaç Beldesi’nde gösterdi. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi sırt sırta cenazeye katıldı. Türk milleti olarak bölünmedik ve bölünmemeye de devam edeceğiz. Minareden ezan sesi, Türk Bayrağından ay yıldız hiçbir zaman düşmeyecektir. O vatan hainleri ülkenin birlik ve beraberliği için insan gibi gelip Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına uymak zorundalar” ifadesini kullandı. 

 

“AHMET KORKMAZ’IN TAHLİYESİNE SEVİNEMEDİM “

Çerkezköyspor Başkanı ve oğlu Ahmet Korkmaz’ın cezaevinden tahliye edilmesine sevinemediğini belirten Korkmaz “Bu dava boyunca her zaman tarafsız davrandım. Davada ölen kızımızın annesinin acısını görünce çok üzüldüm. Raporlarda Ahmet Korkmaz’ın suçsuz olduğu belirtilmiş. Ben hiçbir zaman hiçbir yerde konuşmadım ve kanun da gereğini yaptı. Ölen kızımızın minik yavrusuna elimden geldiğince desteğimi vereceğim” dedi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Faruk Korkmaz'ın meclis üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirmenin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde İtfaiye çavuşluğu itfaiye iç hizmet yönergesi görüşüldü. Gündem maddesi Nevzat Teker ve Ahmet Günay’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

İLLER BANKASINDAN KREDİ ÇEKİLECEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kanalizasyon ve Kolektör hattının projelendirilmesi için İller Bankasından Kredi Kullandırılması konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Belediye Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem “2013 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülen Çerkezköy Çevre Belediyeler Atıksu Arıtma Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Atıksu Arıtma Tesisi’nin proje çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Tesis, Orman ve Su işleri Bakanlığı ve DSİ Edirne 11.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Ancak bakanlığın bölgede bulunan belediyelerin kanalizasyon şebekesi ve kolektör hatlarının tamamlanması gerekliliği belirtilen yazıları çerçevesinde öncelikli olarak kanalizasyon şebekesi kolektör hatları projesinin tamamlanması gerekiyor. Bu noktada İller Bankası’ndan Çerkezköy Belediyeler Birliği (Çerkezköy-Kapaklı-Karaağaç ve Veliköy) Grup Kanalizasyon Projesi işinde kullanılmak üzere kredi kullanılarak bu projenin tamamlanması planlanmıştır. Çerkezköy Belediyeler Birliği Grup kanalizasyon projesi işinde kullanılmak ve maliyetin yüzde 50’lik kısmı İller Bankası Anonim Şirketi yıllık kardan ayrılan ödeneğin kullandırılmasına ilişkin yönetmelik çerçevesinde aktarılacak ödenekten karşılanmak üzere 40 bin TL kredi kullanılacak” dedi. Başkan Korkmaz da “Belediyeler Birliği kurularak kendilerine yer tahsis edildiğini söyledi. Şuanda yapım aşamasına gelindi. Nüfus durumuna göre İller Bankası’ndan kredi çekilmesi gerekiyor” diye konuştu. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

Gündemin son maddesinde ise dilekçeler görüşüldü. Nevzat Oğuz’un 165 ada 19 parseldeki arsanın bina yapılması için imar durumu hakkında yapılmış olan araştırma esnasında arsanın cephesi az olduğundan ve inşaat izni verilmediğinden dolayı 165 ada 20 nolu parsel üzerinde imar değişikliği yapılarak birleştirilmesi talebine ilişkin dilekçesi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

YÜKSEK GERİLİMİN KALDIRILMASI REDDEDİLDİ

Bir sonraki dilekçede ise 237 ada 16 parselde bulunan arsada tehlike arz edecek şekilde yüksek gerilim hattı geçtiğini, yüksek gerilim hattının kaldırılması ve Belediye tarafından ayrı bir trafo yeri tahsis edilmesi görüşüldü. Konu TREDAŞ’ı ilgilendirdiği gerekçesi ile ilgili dilekçe meclis tarafından oy çokluğu ile reddedildi. Bu dilekçenin gündeme alınmasını isteyen Meclis üyesi Ahmet Günay meclisin red yönünde vermiş olduğu karara kabul oyu verdi. Dilekçelerin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10