Minik ayaklar hayvanlar için yürüdü

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilçede yürüyüş yapan Özel Gülerçin Koleji İlkokulu öğrencileri, hayvan hakları konusunda insanları bilinçlendirmeye çalıştı. Teknoloji

Çerkezköy 4.10.2012 19:40:00 0
Minik ayaklar hayvanlar için yürüdü

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji İlkokulu öğrencileri 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında ilçede yürüyüş düzenledi.

 

YÜRÜYÜŞ ALTI YOL KAVŞAĞI’NDAN BAŞLADI

Minik öğrencilerin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenledikleri yürüyüş dün saat 10.00’da Altı Yol Kavşağı mevkiinden başladı. Atatürk Caddesi güzergâhından Çerkezköy Belediyesi önüne kadar yürüyen minik yürekler, Öztrak Caddesi’nden başlangıç noktası olan Altı Yol Kavşağı’na geri dönerek yürüyüşü noktaladı.

 

HAYVANAT BAHÇESİNE GİTTİLER

Özel Gülerçin Koleji Sınıf Öğretmenleri İlker Teber, Zeliha Tokuç, Nilay Yeni, Sibel Altunkaynak ve Birsen Barut Engin de yürüyüşte öğrencilere eşlik etti. Bazı küçük öğrencilerin yürüyüşe özel giydikleri hayvan kostümleri de vatandaşların ilgisini çekti. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından servis araçları ile okullarına dönen öğrenciler saat 13.00’da da Yalı Restaurant’ta bulunan Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti.  

 

AMACIMIZ İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK

Özel Gülerçin Koleji olarak düzenledikleri yürüyüşle hayvanların önemini insanlara anlatmayı ve onları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Sınıf Öğretmeni İlker Teber, hayvanların doğal yaşam alanından uzaklaştırılmaması gerektiğini, kentlerde ise sokak hayvanları için beslenme noktalarının oluşturulması gerektiğini ifade etti.

 

HAYVANLARLA İÇ İÇE YAŞIYORUZ

Dünyanın insanlar, hayvanlar, bitkiler ve cansız varlıklardan oluşan bir bütün olduğunu kaydeden İlker Teber, “Diğer canlılar gibi hayvanların da doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri bulunmaktadır. İnsanoğlu hayvanlarla her zaman iç içe yaşamış, onlardan çeşitli şekillerde faydalanmıştır” dedi.

 

BAZI HAYVANLARIN SOYU TÜKENİYOR

Atalarımızın hayvanlara sevgiyle yaklaştığını kaydeden Teber, “Hayvanların özgür bir ortamda yaşamaları için mimari eserlerin köşelerine taştan kuş evleri yapmışlar, onlar için şiirler yazmışlardır. Son yıllarda teknolojideki gelişmeler, insanoğlunun doğa üzerine baskısı ve bilinçsiz müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği, bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum hayvanların korunması için ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10