60 vilayetten daha büyük olacağız

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı ile Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı dÃ?

Çerkezköy 4.10.2012 19:40:00 0
60 vilayetten daha büyük olacağız

 OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığında ilk olarak saat 14.00’da Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin tanzimi konusu görüşüldü. Gelir ve gider 3 milyon 300 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

 

“2013’TE HİZMETE GİRECEK”

2013 yılı bütçesinin karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Arıtma Tesisinin Kasım ayı sonunda tamamlanacağını belirterek “Daha önce Ekim ayında tamamlanacağını düşündüğümüz arıtma tesisi Kasım ayı sonunda bitecek. 2013 yılında ise arıtma tesisimiz hizmete girecek. Bu gibi hizmetler Büyükşehir Belediyesinin yetkisine geçen şeyler. Bu geçiş süresinde usul gereği bir araya geliyoruz. Arıtma Tesisinin tamamlanması toplandığımız birlik sayesinde oldu” diye konuştu.

 

“KİRLETEN BİZ DEĞİLİZ”

Çerkezköy ve beldelerin Kanalizasyon ve Kolektör hattının projelendirilmesi için İller Bankasından kredi aldığını söyleyen Ertem “Bu kararla birlikte arıtma tesisimizi destekleyen kolektör şebekeleri olacak. Arıtma tesisinde bu nedenle belli bir verime ulaşılacak. Ergene Havzasında bulunan insanların ‘Atıksu, alt yapı ve kanalizasyon’ atıkları ile bu havzayı kirlettiği söyleniyor. Ama o havzayı kirleten bizler değiliz. O kötü isimden kurtulmak için biz bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.

 

GELİR VE GİDER 3 MİLYON 500 BİN TL

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı sonrası verilen aranın ardından saat 14.30’da da Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı yapıldı. Toplantıda 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi 3 milyon 300 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

 

BAŞVURUMUZ KABUL EDİLDİ

Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kapaklı-Yoncalı arasında 42.5 hektarlık alanda katı atık tesisi kurulması yönünde eksiklerin tamamlandığını belirterek “Mahalli Çevre Kurulu 14 Eylül’de toplandı ve bizim başvurumuz kabul edildi. 42.5 hektarlık alanla ilgili valiliğin onayından sonra bize resmi yazı gelecek” dedi.

 

BÜYÜK EMEKLER VERİLDİ

Büyükşehir statüsünde arazi temininin her zaman sorun yarattığını ve kabulün ardından sorunun ortadan kalktığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Bu iş için dört yıl boyunca uğraşıldı ve büyük emek verildi. Bundan sonrası ise teknik ihale konularıdır. Büyükşehir statüsünde bizi ilgilendirecek konu çöplerin toplanması ve buraya teslim edilmesi olacaktır” diye konuştu.


“60 VİLAYETTEN DAHA BÜYÜK OLACAĞIZ”

Çerkezköy ve beldelerinin tek bir elden yönetilmesi gerektiğini her platformda dile getirdiğini söyleyen Ertem “Aksini tartışanlarla bu konuyu her türlü konuşurum. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması yönünde ve ilçelerin daha iyi hizmet alması yönünde beş yıl önce İl Başkanlığında yaptığım açıklamada bu konuyu dile getirmiştim. Bizler için önemli olan bu bölgeye güzel hizmetlerin verilmesidir. Birleşme halinde 60 vilayetten daha büyük olacağız. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması durumda toplanan verginin yüzde 5’i bize aktarılacak. Bu rakam da şuanki bütçemizden çok daha fazla olacak” dedi.

 

TOPLANTILARA ERTEM BAŞKANLIK ETTİ

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Ali Ertem Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantılara Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Beyazköy Belediye Başkanı İbrahim Malkoç, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ve birlik üyeleri katıldı. 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10