Olin Edirne moral buldu

İzmir'de devam eden Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri D Grubu’nda çeyrek final şansını kaybeden iki takımın mücadelesinde Olin Edirne, Erdemir’i 72-65 yenerek moral buldu.

5.10.2012 19:28:00 0
Olin Edirne moral buldu

 Halkapınar Spor Salonu’nda oynanan maça hızlı giren Olin Edirne, Jelinak ve Parakhouski’nin sayılarıyla 4.dakikayı 6 sayı önde geçti: (2-8). Ancak Erdemir, Melih ve Balazic’in sayılarıyla toparlanarak skoru 11-9’a getirdi. Deneyimli point guard Mehmet Yağmur’un sayılarıyla oyunu domine eden Edirne ekibi, ilk çeyreği 6 sayılık avantajla kapattı: (15-21). 

 

FARK AÇILDI

Sean Marshall ile Bekir Yarangüme'nin karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci çeyrekte Erdemir oyunu sert savunmasıyla dengeledi. Hücumda Nusret Yıldırım ile 6 sayı üreten Karadeniz ekibi skoru 28-26 yaptı. Kalan sürede 4 sayı daha bulan Karadeniz ekibi, ilk yarıyı 32-29 önde bitirdi. İkinci yarıya da Melih'in iki üçlüğüyle giren Erdemirspor, savunmada ise rakibin Çek skoreri Jelinak’ı kontrol etmekte zorlandı. Olin Edirne, savunma değişikliğine yönelip, Berkay ve Bekir'in sayılarıyla tekrar üstünlüğü yakaladı: (44-49). Periyotun kalan bölümünde Protic’in skorer kimliğiyle Edirne ekibi final periyotuna 48-54 üstün girdi.

 

GALİP AYRILMASINI BİLDİ

Maçın son çeyreğinde her iki takımda boyalı alanı kullanarak hücum ederken, 35.dakika Olin Edirne'nin 6 sayılık üstünlüğüyle geçildi: (57-63). Sarı-yeşililer düşürmedikleri tempoyla sahadan 72-65 galip ayrılmasını bildiler. Olin Edirne’den David Jelinek Spor Toto Türkiye Kupası maçın yıldızı seçilirken, Çek oyuncuya ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Celal Arısan verdi.

 

TAKIMIN DURUMU İYİ

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Olin Edirne Antrenörü Gökhan Taştimur, Federasyon Kupası'ndan çok mutlu döndüklerini belirtti ve "Takım benim programımın önünde gidiyor" dedi.Takımın verdiği ilk izlenimlerle, 1. Lig'deki Seibutisli, Samardjiski'li kadroyu anımsattığını ifade eden Taştimur, "Elbette henüz hazır değiliz ama hızla ilerliyoruz" yorumunu yaptı. Taştimur şöyle konuştu: "Hazırlık maçlarında aldığımız yenilgiler, bazılarının moralini bozmuş olabilir. Ancak işlerin yoluna gireceğini biliyorduk. Yine de takımdaki gelişme benim beklediğimden hızlı ilerliyor. Bu görüntü bana ilk yılımızdaki havayı hatırlatıyor. Edirne'ye ilk geldiğim günkü kadar heyecan doluyum” dedi.

 

BENİM ONA İHTİYACIM VAR

Taştimur, Artsiom Parakhouski'nin uzun pozisyonunda Avrupa'nın yıldızları arasında yer alabilecek özelliklere sahip olduğunu, ancak ABD'de kötü konferans seçmesinden dolayı bugüne kadar gelebileceği noktaya gelemediğini öne sürdü ve" Benim ona, onun da bana ihtiyacı var. Artsiom Parakhouski'nin zaman içinde Euroleague kadrolarına girebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

“BU TAKIMI BİRLİKTELİK İÇİN KURDUK”

David Jelinek'in çok önemli bir kariyere sahip olduğuna da işaret eden Taştimur,"Gerçek bir lider gibi oynuyor. 4 numara eksiğimizi giderdiğimizde, Bekir Yarangüme, Mehmet Yağmur gibi dominant oyuncuların da katkısıyla çok iyi işler başaracağız. Bazı oyuncular için yaptığımız görüşmeler sonuçlandığında 7-8 oyuncumuz, ki aralarında Berkay Candan ve Parakhouski de var, iki yıllık kontratla gelecek sezon da bizlerle birlikte olacak. İnşaatta tadilat yapmak kolay değil. Biz de takımı, gelecek sezon yenilemek değil, birlikteliğimizi sürdürmek için kurduk" dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10