Miniklerin hayvanat bahçesi hayranlığı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Havuzlar Mahallesi'nde kurulan Hayvanat Bahçesi’nde etkinlik düzenlendi.

Çorlu 5.10.2012 19:29:00 0
Miniklerin hayvanat bahçesi hayranlığı

 Çerkezköy Haber - Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Havuzlar Mahallesi'nde kurulan Hayvanat Bahçesi, ilk defa 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlamasına ev sahipliği yaptı. Özel Trakya Koleji’nde eğitim gören 553 anaokulu, ilköğretim ve orta öğretim öğrencisi ve 70 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte günün anlamıyla ilgili konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende öğrencilerden oluşan koro şarkılar söyledi.

 

TEK SORUMLUSU BİZ İNSANLARIZ

Özel Trakya Koleji öğrencileri, Hayvanat Bahçesi’nin Çorlu'ya kazandırılmasından dolayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a çiçek takdim ederken, törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da, “Geçen yıl Trakya'da örnek gösterilen bir çalışmayla hayvanat bahçesini açtık. Her geçen yıl daha fazla hayvan çeşitliliği ve imkânlar artacaktır. Biz çocukluğumuzda pek çok hayvanı doğal ortamında görüyorduk. Artık yeni nesil bu hayvanları göremiyor. Bunun tek sorumlusu da biz insanlarız. Burada hayvanat bahçesi açıldıktan sonra öğrencilerimiz aileleriyle birlikte ziyaret etmeye başladı. Öğrencilerimizi daha önce görmedikleri hayvan türleri ile tanıştırarak hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyoruz” dedi.

 

HAYVANAT BAHÇESİNİ GEZDİLER

Hayvanat Bahçesi bünyesinde bulunan hayvanları ilgiyle inceleyen öğrenciler, yetkililerden bilgiler aldılar. Bazı öğrenciler manej alanında bulunan Arap ve İngiliz atlarına binerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Kutlama programının sona ermesinin ardından öğretmen ve öğrenciler hatıra defterine Hayvanat Bahçesiyle ilgili görüşlerini ve önerilerini yazdılar. Etkinliğe katılan bütün öğrencilere meyve suyu ve çikolata ikramı yapıldı.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10