Belediye Meclisi toplandı

Hayrabolu Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısı önceki gün Belediye Başkanı Hasan İrtem başkanlığında yapıldı.

Hayrabolu 7.10.2012 13:45:00 0
Belediye Meclisi toplandı

 MÜTEŞEBBİS HEYETİNE ÜYE SEÇİLDİ

Eylül ayı toplantısına ait kesinleşen karar özeti tutanağının okunmasının ardından, gündem dışı sunulan 3 dilekçe gündeme eklendi. Belediyenin de üyesi olduğu Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine 2 yıl süre ile görev yapacak 5 asil, 5 yedek olmak üzere 10 üyenin belirlenmesi konusunda yapılan görüşmenin ardından asil üyeliklere Hasan İrtem, İsmail Çatan, Recep Aydın, Sedat Dereli ve Hüseyin Günal seçilirken, yedek üyeliklere de Hikmet Kutengiz, Hüseyin Bülent, Fehim Sakarya, Oğuz Çakmak ve Nedim Kopal seçildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kadro değişiklikleri de oy birliği ile kabul edildi. İlyas Mahallesi İmar Planı 51-k IVb paftasında tapunun Pafta: 51, Ada:222, Parsel 44  parselde Bülent Bayındır adına kayıtlı taşınmazın Ticari birim yapabilme amaçlı hazırlanan  İmar Plan tadilatı teklifi 2 kabul, 1 çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile reddedildi. Başkan Hasan İrtem ve meclis üyeleri İsmail Çatan, Hikmet Kutengiz, Hikmet Güven, Recep Aydın, Sedat Dereli, Hüseyin Günal ve Nedim Kopal red oyu verirken, Hüseyin Bülent çekimser oy kullandı.

 

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 2012 Yılında Trakya Kalkınma Ajansına sunulan “Teknik Destek Autocad Eğitimi Projesi”nin uygulanmasında projelerle ilgili her türlü iş ve işlemleri yapmak için Belediye Başkanı Hasan İrtem’e yetki verildi. Kahya Mahallesi Malkara Yolu yerli kaya mevkiinde mülkiyeti Ayser Doyuran’a ait Tapunun Pafta: 26, Ada: 114, Parsel: 9 noda kayıtlı taşınmazlarda zemin katlarında Ticaret yapılabilmesi için Ticari Alana alınmasına dair tadilat teklifi oy birliği ile reddedilirken, Kahya Mahallesi Büyükarpalık Tapunun Pafta: 26, Ada: 77, Parsel: 39 numarasında mülkiyeti Bülent Kardeşler Tarım Mak.İmal.Tarım İşlet.Nal.Hır.ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı taşınmazın mevcut imar planı içerisine alınmasına dair ilave imar plan teklifinin incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesine, İlgili kamu kurum ve kuruluşların uygun görüşleri ve Plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik gereği hazırlanacak jeolojik- jeoteknik raporlar doğrultusunda düzenlenecek İlave İmar Planının onaylanmak üzere Belediye meclisine sunulmasına dair başkanlık oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1 Kasım Perşembe günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Sevim BOZKURT  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10