Çerkezköy’de kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm kapsamında bulunan Tekirdağ'da, dayanıksız olduğu belirlenen kamu binaları yıkılacak.

Çerkezköy 7.10.2012 13:45:00 0
Çerkezköy’de kentsel dönüşüm

 START VERİLDİ

Startı verilen Kentsel Dönüşüm kapsamında Tekirdağ’da yıkıma Çerkezköy’den başlanılacağı, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın terk ettiği Destek Kıtaları alanı ile Tugay Komutanlığı içerisinde bulunan su deposunun yıkılacağı öğrenildi.

 

YUVA YIKILACAK, TRAFİK GÜÇLENDİRİLECEK

Karaağaç’ta depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile 2009 yılında boşaltılan Çorcuk Esirgeme Yurdu’nun da Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenilirken, Hükümet Caddesi’nde hizmet veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği binasında da güçlendirme çalışması yapılacağı öğrenildi.

 

7 MİLYON BİNA ELDEN GEÇECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul Esenler’de düzenlenen törende yaklaşık 7 milyon binanın elden geçeceği kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı ve aralarında Gaziantep, Samsun, İzmir ve Beyoğlu gibi farklı il ve ilçelerin bulunduğu sekiz ayrı yerle canlı bağlantı kurularak, yıkım başlatıldı. İlk kez patlatmalı yıkım tekniğinin de uygulandığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 35 ilde 150 kamu binasının yıkımı yapıldı.

 

HANGİ İLLERDE HANGİ BİNALAR YIKILACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü kentsel dönüşümde, 20 yıllık bir sürecin sonunda Türkiye genelinde 6.5 milyonu aşkın binanın yıkılarak yenilenmesi planlanıyor. Yıkımına başlanan yerler arasında bulunan bazı binalar ise şöyle sıralanıyor: ‘’Ankara’da MSB lojmanı, Aydın’da Kadın Doğum Hastanesi ve Jandarma Karakolu Hizmet binası, Balıkesir’de 6. Ana Jet Üs Komutanlığı lojmanları, Bitlis Emniyet Ana Hizmet Binası, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü lojmanı, Bursa Çekirge Maliye lojmanları, Denizli 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Elazığ Jandarma Komando Bölük Komutanlığı hizmet binası, Hatay İl Tarım Müdürlüğü hizmet binası ve MSB misafirhanesi, İzmir Hava Teknik Okullar Komutanlığı lojmanları, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü lojmanları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Kırşehir Kadın Doğum Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Van İller Bankası Bölge Müdürlüğü hizmet binası.’’

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10