“AK Parti’ye geçti diye prim olarak mı verildi?”

Parti binasında dün saat 11.00’da basın açıklaması yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun hedefinde yine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem vardı.

Çerkezköy 9.10.2012 19:37:00 0
“AK Parti’ye geçti diye prim olarak mı verildi?”

 HAYIRLI OLSUN

Öncelikle Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasını kapsayan yasa tasarısını değerlendiren Ordu “Son kararı TBMM verecek. Bu kararı görmeden konuşmak erken olur. Ama Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü ve Kapaklı’nın ilçe statüsü olması ile inşallah bölgeye daha iyi hizmet gelir” dedi.

 

“BİZİ DİKKATE ALMADILAR”

Sık sık yaptığı açıklamalarda Çerkezköy’de imar kirliliği yapanlar, yaptıranlar ve yararlananlar arasında bir savaş olacağını, bunun iç savaşa dönüşeceğini ve Çerkezköy halkının huzursuz olacağını dile getirdiğini söyleyen Mustafa Ordu “Defalarca kamuoyuna kendimizi duyurmaya çalıştık. Bunu ne idari makamlar ne de yürütmede bulunan sorumlu merciler bizim söylediklerimizi dikkate almadı ve bunların gün yüzüne çıkmaması için önünü açtılar” dedi.

 

“PRİM OLARAK MI VERİLDİ?”

Ambardere’de imar durumu yüzde 15 olan bir arsaya o dönemde sahibi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olduğu için göz yumularak yüzde 25 imar durumu ile villa yapılmasına izin verildiğini öne süren Mustafa Ordu “Bu villanın yanındaki arsaya da yüzde 15 ile villa yapıldı. Arsa büyüklükleri aynı, diğer vatandaşın ne suçu var? Başkan meclis üyesi diye mi, o günkü şartlarda Genç Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen meclis üyesine prim olarak mı, hemşerisi olduğu için mi yoksa AK Partili olduğu için mi yüzde 25’e izin verdi?” diye konuştu.

 

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞINI SÖYLEDİ”

Bu villayı yapan o dönemli meclis üyesinin işleri bozulunca 350 milyon TL’lik villasının 210 milyon TL’ye başkasına pazarlandığını söylediğini ifade eden Ordu “Bu meclis üyesi hakkının gasp edildiğini ve hakkının şu anki villa sahibi tarafından yendiğini söyledi. Aralarında neredeyse cinayet çıkacaktı. Villanın eski sahibi olan eski meclis üyesi imar durumu yüzde 15 iken, belediyenin kendisine yüzde 25 izin verdiğini ve şikayetçi olarak villayı yıktıracağını söylüyor” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in hac hazırlığında olduğunu anımsatan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu “Hac yolculuğuna gitmeden Osmanlı Camii’ndeki hocaya hoparlörle anons ettirsin. Helallik istesin, bakalım kaç kişi ona hakkını helal edecek” dedi.

 

“KENDİME ŞEREFSİZ DEDİRTECEK ADAM DEĞİLİM”

Eski meclis üyesinin villasının satılmasında yardımcı olan kişilerin birisinin tefeci, diğerinin ise ayakçı olarak gözüktüğünü ifade eden Ordu “Ben hem eski mal sahibine hem de yeni mal sahibine bu konuyu kamuoyuna açıklayacağımı söyledim. Birilerine iftira ederek, kendime şerefsiz dedirtecek insan değilim. Belki bunun gibi başka yerler de var. Sorumlu olan makamları bu konuda göreve davet ediyorum” diye konuştu.

 

“KUL HAKKINI DÜZELTEREK HELALLİK İSTE”

Bu villa nedeniyle 2 aile arasında tartışmanın kan akıtacak seviyeye çıkacağını ifade eden Ordu “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e bir abi nasihatinde bulunayım. Buradaki haksızlığı ortadan kaldır. Ya bu villa için gerekeni yap, ya da diğer parsellere de yüzde 25 imar izni ver. Hacca gidiyorsun. Allah’ın tokadı ağır olur. Zaman geldiğinde “Ali’yi nasıl bilirdiniz” diye sorulduğunda “İyi biliriz” denilmesi için bu imar durumunu ve kul hakkını düzelterek helallik iste” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10