Başkan çalışmaları denetledi

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ve Fen İşleri Müdürü Halit Ariş ile birlikte Çınarlı, Gündoğdu ve Ertuğrul Mahalleleri?

Tekirdağ 11.10.2012 20:03:00 0
Başkan çalışmaları denetledi

 KIŞ BAŞLAMADAN TAMAMLAYIN

Gündoğdu Mahallesi’nde yapımı devam eden Semtevini, çiftlikönünde taş yapılan sokakları, Gündoğdu Mahallesi’nde yapılan asfalt yolları, Çınarlı Mahallesi’nde yapımına başlanan imalatlar ile Ekmekcioğlu İlköğretim Okulu çevresinde yapılan park düzenlemesi ile ulaşım düzenlemelerini, Tuğlacılar Lisesi duvarında yapılan yeni günebakan ve kiraz figürlerini yerinde denetleyen Başkan Dalgıç, kış sezonu başlamadan çalışmaların tamamlanması için talimat verdi.

 

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mahalle sakinleri ile de görüşen Dalgıç, belediye çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Tekirdağ Belediyesi ekiplerinin şehrin dört bir tarafında çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Dalgıç, “Tekirdağ Belediyesi kentin gelişimi ve değişimi için bundan sonra da tüm birimleriyle aynı ciddiyet ve titizlikle çalışmaya devam edecek” dedi.

 

ÇALIŞTAYA HAZIRLIK

Arazi çalışmaları sonrasında fen işleri 2012 yılı programının geneli hakkında çalışma paftaları üzerinden bilgiler alan Dalgıç, şehrin her yerinde, artan ihtiyaçlara karşın, eksiksiz bir hizmet programını bu yıl gerçekleştirmeyi başardıklarını belirtti. Başkan Dalgıç mahallelerdeki incelemelerinin ardından Trakyakent Belediyeler Birlik Başkanı olarak birlik çalışma programları çerçevesinde, birlik personeli ile birlikte 15-16 Ekim tarihleri arasında AB Konseyi ile birlikte gerçekleştirilecek uluslar arası çalıştayın hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

 

TÜRKİYE’DE İLK DEFA

Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Eylem Planı çerçevesinde İnsan Hakları ve Demokrasi Müdürlüğü Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü Başkanlığı tarafından standart bir refah seviyesinin yakalanmasını hedefleyen ‘Spıral Metodoloji’ isminde bir uygulama başlatıldığını belirten Dalgıç, Trakyakent ve Avrupa Konseyi organizasyonuyla, hemşehrilerinin refahını arttırmaya yönelik kapasitenin arttırılması için Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Süreçlerinin ilk olarak yerel düzeyde geliştirilmesi amacıyla sosyal uyumluluk, sürdürülebilir kalkınma ve farklı finans kaynaklara uyum sağlamak için şu anda Avrupa’nın 12 ülkesinde farklı belediyeler ve bölgelerde uygulanmakta olan bir çalışmayı Türkiye’de ilk defa 15-16 Ekim tarihlerinde Trakyakent tarafından düzenlenecek çalıştayda değerlendireceklerini belirtti.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10