Onların işi iftira

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık’ın önceki gün CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ziyareti esnasında bası

Çerkezköy 11.10.2012 20:03:00 0
Onların işi iftira

 EĞİTİM DÜŞTÜ MÜ ÇIKTI MI?

Recep Palabıyık ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez’in ifadelerinin iftira ve karalamadan ibaret olduğunu öne süren Demirbağ “Metin Dönmez’in eğitim düştükçe AK Parti’nin oyları artıyor’ ifadesi ise tamamen mesnetsizdir. 4+4+4 ü kastederken biraz daha dikkatli ifadeler kullanabilirdi. Zira 8 yıl olan mecburi eğitim, bu sistem sonrasında 12 yıla çıkarılmıştır. Şimdi eğitim düştü mü yoksa çıktı mı?” dedi.

 

EĞİTİMDEN SÖZ ETMEYE HAKLARI YOK

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde mevcut olan derslik sayısının yarısı kadar AK Parti döneminde derslik yapıldığını ifade eden Demirbağ, “Eğitime ayrılan pay ilk kez bizim hükümetimiz zamanında diğer bakanlıklara ayrılan payın üzerine çıkarılarak birinci sıraya oturtulmuştur. Üniversite sayısı bizim iktidarımız öncesinde 65 iken AK Parti’nin iktidarından sonra bu sayı 176’ya çıkarılmıştır. Üniversite yurtlarında da durum bundan farksız değildir. Bugüne kadar yapılmış olan yurtların yarısı kadarını bizim iktidarımız yapmıştır. Burslar 45 TL iken bugün 260 TL’ye çıkarılmıştır. 2002 yılında toplam 300 bin öğrenciye burs verilirken bugün burs verdiğimiz öğrenci sayısı 1 milyon 200 bin kişiye ulaşmıştır. Bizim seçmenimizin eğitim seviyesini eleştirmek, halkımıza tepeden bakmakla yorumlanabilir. Milletimizin iradesinin tecellisinde tahsile yada eğitim seviyesine bakılmaz. CHP’nin eğitim hususunda bir kelime dahi etmeye hakkı yoktur” dedi.

 

Haber / Asım YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10