Gizli kalmış yetenekler su yüzüne çıkacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda öğretmenlere ‘İnovatif Gençlik Projesi’ hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Çerkezköy 11.10.2012 20:03:00 0
Gizli kalmış yetenekler su yüzüne çıkacak

 AMAÇ BİLGİ TOPLAMAK VE PAYLAŞMAK

Projenin, değişimi hedefleyen, birbiri ile ilişkili amaç ve hedefleri olan, uygulanması sonucunda çeşitli ürünlerin elde edildiği bir çalışma olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, “Proje ile bilgi toplanmasını, elde edilen bilgilerin düzenlemesini ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

GİZLİ KALMIŞ YETENEKLER DESTEKLENECEK

Örnek proje çalışmalarından bahseden Gökhan İnce, “Öğrencilerimizin Fen Bilimleri ile Teknoloji ve Sosyal Bilimler alanındaki yaratıcılıklarını keşfetmek istiyoruz. Gizli kalmış yetenekleri destekleyerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, proje üretmek isteyenler için uygulama alanı oluşturmak amacındayız” dedi ve projelerden uygun olanların hayata geçirilmesini sağlamak istediklerini kaydetti.

 

ÖZGÜVENİ GELİŞMİŞ BİREYLER YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Gökhan İnce, “Projelerin oluşmasına destek vererek örnek bir çalışma sergileyeceğiz. Ödüle layık projelerin sergilenmek suretiyle etki alanını artırarak, örnek teşkil etmesini sağlayacağız” dedi. Çerkezköy’de 40 bin öğrencinin bulunduğunu kaydeden Gökhan İnce, “Öğrencilerin en az yüzde 1’inin yani en az 400’ünün projeye katılmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

İLK OLARAK KONU SEÇİLMELİ

Projenin hazırlanış sürecinden bahseden Gökhan İnce, “Öncelikle konu belirlenmeli. Bilgi toplanmalı ve tanımlaması yapılmalı. Projenin yürütülmesi sağlanmalı, değerlendirme ve rapor yazımı gerçekleştirilmeli” diye konuştu. Gökhan İnce proje konularının çevre, eğitim, ekonomi, enerji, iletişim, kentsel gelişim, kırsal kalkınma, kültür-sanat, sağlık, sanayi, sivil toplumun geliştirilmesi ve spor olduğunu kaydetti. 

 

JÜRİ KARARI DOĞRULTUSUNDA ÖDÜLLER VERİLECEK

Proje yarışmasına katılma aşamalarına da değinen Gökhan İnce, 31 Aralık 2012’deki ön başvuruya kadar yarışmacılardan isim ve grup bilgilerinin yanı sıra proje özetinin isteneceğini ifade etti. Projelerin Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirileceğini söyleyen İnce, “Dereceye giren projeler izleyicilere açık bir ortamda sunulacak. Sunumları takiben jüri kararı açıklanacak ve projelere ödülleri takdim edilecek” ifadelerini kullandı. 

 

EKİP HALİNDE KATILIM TAVSİYE EDİLİYOR

Yarışmaya sadece Çerkezköy’deki 11 yaş ve üzeri öğrencilerin katılabileceğini belirten İnce, yarışmaya birey ya da ekip olarak da başvuru yapılabileceğini söyledi. Ekip halinde yapılan başvuruların tavsiye edildiğini ifade eden İnce, “Proje ekipleri en fazla 4 kişiden oluşmalı. Bir birey ya da proje ekibi en fazla 3 proje ile yarışmaya katılabilir” şeklinde konuştu.

 

DEĞERLENDİRME KURULUNDAN YER ALAN İSİMLER

Projeleri değerlendirecek olan Değerlendirme Kurulu’nda ise şu isimler yer alacak: “Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. H.Ziya Özek, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Konukçu, Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Didem Danış, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya ve KOSGEB Temsilcisi Gülten Çakır”.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10