Minibüs kül oldu

Edirne'de şehir içinde yolcu taşıyan minibüste, seyir halindeyken elektrik kontağından yangın çıktı. 23 yolcu inerken, minibüs 10 dakika içinde küle döndü.

Bölgede Gündem 12.10.2012 19:09:00 0
Minibüs kül oldu

 MİNİBÜS ALEV ALDI

Olay, önceki gün Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre üniversiteden şehir merkezine doğru yola çıkan ve içerisinde 23 yolcu bulunan Turgay Yavuzkara yönetimindeki 22 M 0064 plakalı minibüste, elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, sürücü Yavuzkara, otomatik olduğu için açılmayan kapıları levyeyle açarak yolcuları minibüsten indirdi ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

 

KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Alevler kısa sürede tüm minibüsü sardı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Minibüs, 10 dakikalık zamanda küle dönerek kullanılmaz hale geldi. Minibüsün sürücüsü Turgay Yavuzkara, seyir halindeyken bacaklarının bulunduğu alandan sıcaklık hissettiğini ifade ederek “Seyir halinde şehir merkezine doğru gidiyorduk. Bir anca bacaklarımın bulunduğu yerden bir sıcaklık hissettim. Aşağı baktığımda ise yangın çıktığını gördüm. Minibüsü kenara çektim. Elektrik olmadığı içinde kapıların açma düğmeleri çalışmıyordu. Bende levye ile kapıları açarak yolcuları indirdim. 23 yolcum vardı, hepsi çok korktu, panikledi. Daha sonra 4 yangın söndürme tüpüyle söndürmeye çalıştık ama sönmedi. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi, söndürdü ama minibüs kullanılmaz hale geldi. Yangın minibüsün elektrik kontağından çıktı” dedi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10