Başbakan Erdoğan ve bakanlara Orion’u sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çorlu’da bulunan ve geçtiğimiz ay meydana gelen yangında büyük hasar gören Orion Alışveriş Merkezi’ni meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 12.10.2012 19:09:00 0
Başbakan Erdoğan ve bakanlara Orion’u sordu

 ORİON MECLİS GÜNDEMİNDE

 

Orion Alışveriş Merkezi'nin Trakya bölgesinin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olduğunu, 25 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve hafta sonu tatillerinde günlük yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği bir merkez olduğunu belirten Belen, “Söz konusu alışveriş merkezinde 85 adet iş yeri ve yaklaşık olarak 560 çalışan mevcuttur. Yangın neticesinde alışveriş merkezinin 15 bin metrekaresi ağır hasar almış ve bunun sonucunda yaklaşık 10 milyon dolarlık hasar meydana gelmiştir. Yangın dolayısıyla alışveriş merkezi kapatılmış, esnaf ve çalışanlar işyerlerini açamaz hale gelmiş ve mağdur olmuşlardır” dedi.

 

AFET KAPSAMINA ALINACAK MI?

Konuyla ilgili meclise 4 farklı soru önergesi sunan Belen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde, yangında zarar gören alışveriş merkezinin afet kapsamına alınıp alınmayacağını ve afet yönetmeliği hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

 

PRİM ÖDEMELERİ ERTELENECEK Mİ?

Bülent Belen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde de ‘yangın dolayısıyla mağdur olan esnafların işçi ve işveren prim ödemelerinin ertelenmesi konusunda bir çalışma başlatılıp başlatılmadığını, Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Bakanlığa bu konuda herhangi bir başvurunun ulaşıp ulaşmadığını ve yangın neticesinde işsiz kalan çalışanlara işsizlik sigortası kapsamında, işsizlik maaşı ödemesinin yapılıp yapılmayacağını’ sordu.

 

VERGİ BORÇLARI ERTELENECEK Mİ?

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de “yangın dolayısıyla mağdur olan esnafların vergi borçlarının ertelenip ertelenmeyeceğini ve Tekirdağ İl Defterdarlığı tarafından Bakanlığa bu konuda herhangi bir başvurunun yapılıp yapılmadığını’ sordu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından yanıtlanması istemiyle de soru önergesi sunan Belen, Bakan Ergün’e, ‘yangın dolayısıyla mağdur olan esnafların zararlarının karşılanması konusunda faizsiz uzun vadeli bir kredi programının uygulanıp uygulanmadığını ve Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından Bakanlığa bu konuda herhangi bir başvurunun ulaşıp ulaşmadığını’ sordu. 

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10