Uluslar arası enerji yöneticileri Çerkezköy’de

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özen Mensucat Boya ve Terbiye İşletmeleri A.Ş., Ankara'da Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde eğitim alan uluslarar

Çerkezköy 12.10.2012 19:57:00 0
Uluslar arası enerji yöneticileri Çerkezköy’de

 FAYDALI SONUÇLAR DOĞURACAK

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Özen Mensucat Boya ve Terbiye İşletmeleri A.Ş. Makine Enerji Müdürü Behçet Güven, bir hafta önce Enerji Verimliliği ile ilgili olarak Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile birlikte Hollanda'ya gittiklerini ve Hollanda Enerji Bakanlığının Enerji Verimliliği ile ilgili olarak yaptıklarını ve gelecek stratejilerini yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi. Bu projenin 2 yıllık bir proje olduğunu ve Avrupa Birliği destekli olarak yürütüldüğünü ifade eden Güven, iki ülke arasındaki bu işbirliğinin ülkemiz adına faydalı sonuçlar doğuracağını belirtti.

 

FAYDALI BİR ZİYARET OLDU

Bu çalışmanın ardından Uluslararası Enerji yöneticilerini fabrikalarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Güven, enerji yöneticilerine Fabrika Genel Müdürü Ahmet Temiroğlu tarafından bilgilendirmede bulunulduğunu ifade etti. Farklı ülkelerden gelen enerji yöneticilerine fabrikada yer alan ve uygulanan Enerji Verimliliği projelerini anlatma ve gösterme imkanı bulduklarını söyleyen Güven “Ülkemizin ve fabrikamızın tanıtımı açısından bizler için faydalı bir ziyaret oldu” dedi.

 

EN UCUZ ENERJİ, TASARRUF EDİLEN ENERJİDİR

Bu imkanı sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne teşekkür eden Güven “Enerji kaynaklarımız açısından ağırlıklı olarak dışa bağımlı olduğumuz bu dönemde enerji tasarrufu çalışmalarımız ve işbirliklerimiz devam edecek. Unutulmamalıdır ki en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10