Çerkezköy’de “Bebek Dostu Hastane”

Özel Çerkezköy Hastanesi, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Sağlık Bakanlığı tarafından başarılı anne sütü uygulamaları dolayısıyla “Bebek Dostu Hastane” unvanını aldı.

Çerkezköy 12.10.2012 19:57:00 0
Çerkezköy’de “Bebek Dostu Hastane”

 Çerkezköy Haber - Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü (AÇSAP) tarafından yapılan denetimler sonucu, Özel Çerkezköy Hastanesine ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı verildi.

 

DENETİMLERDEN GEÇTİK

Konuyla ilgili dün Özel Çerkezköy Hastanesi’nde basın açıklaması yapan Hastane Müdürü Alper Atasoy, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirme neticesinde belli kriterlere göre hastanelere bebek dostu hastane unvanı verdiğini belirterek “2009 yılında İl Sağlık Müdürlüğü’ne “Bebek Dostu Hastane” unvanı almak için başvuruda bulunduk. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün denetimlerinden geçtik. Denetlemenin sonuncunda belgeyi almaya hak kazandık. Bu unvan bize yazı olarak tebliğ edilmişti. Bugün itibariyle de belge bize ulaştı” dedi.

 

“EMZİRME ODASI AYIRDIK”

“Bebek Dostu Hastane”nin anne sütünü ve emzirmeyi destekleyen bir hastane anlamına geldiğini belirten Özel Çerkezköy Hastanesi Baş Hemşiresi Gülcan Özdemir de “Hastane olarak her şeye önce hemşire eğitimleri ile başladık. Tüm hemşerilerin anne sütü ve emzirme eğitimi almalarını sağladık. Hastanede bunun için emzirme odası ayırdık. Hafta içi her gün mesai saatleri içinde gebelik ve anne sütü eğitimi polikliniğimizde ücretsiz olarak tüm annelere ve anne adayların “anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri” konulu eğitimler düzenledik ve bu eğitimlerimiz devam ediyor. Gebe eğitimi ebemiz tarafından anne adaylarına ve annelere; gebelik ve beslenmesi, bebek bakımı, aile planlaması ve bilgi almak istedikleri tüm konularda danışmanlık hizmeti veriliyor” dedi.

 

“EN FAZLA DOĞUM YAPTIRAN HASTANESİYİZ”

Tekirdağ’da en fazla doğum yaptıran hastane olduklarını ifade eden Özdemir “Temmuz ayında 183, Ağustos ayında ise 193 doğum gerçekleştirdik” ifadesini kullandı. Bakanlık ve il sağlık müdürlüğünden gelen denetimcilerin hemşireleri tek tek eğitime tabi tuttuğunu ifade eden Özdemir, “Tüm gebeler ve doğum yapan anneler ile yetkililer eğitim konularının nasıl verildiği konusunda bire bir görüşmeler yaptılar” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10