Rüşvetle suçlanan savcı tahliye edildi

Edirne'de rüşvet aldığı iddiasıyla haziran ayında tutuklanan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı C.K., mahkeme tarafından önceki gün tahliye edildi.

Bölgede Gündem 14.10.2012 09:57:00 0
Rüşvetle suçlanan savcı tahliye edildi

 Çerkezköy Haber - Edirne'de rüşvet aldığı iddiasıyla haziran ayından bu yana tutuklu olarak yargılanan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı C.K., mahkeme tarafından 133 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'Rüşvet almak' suçlamasıyla 5 yıldan 18 yıla hapis cezası istenen tutuklu sanık C.K., iki avukatı ve ailesi katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen işadamı Sungur Kangal'ın kardeşi Yalçın Sungur, Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı olan sanık C.K.'nin rüşvet almadığını söyledi. Ağabeyi olan Sungur Kangal'ın 'tefecilik' yaptığını ve diğer bazı tanıkların onun etkisinde kalarak ifade verdiklerini öne sürdü.

 

TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dosyada tüm delillerin toplandığını, sanığın tutuklu kaldığı süre göz önünde alınarak tutuksuz yargılanmasına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.K.'nın ailesi mahkeme çıkışı gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Haber / Gökhan TEKER 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10