Herkes gardını alsın ve kendini korusun

Çerkezköy Belediye Eski Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu, Ambardere’deki villasına Belediye tarafından yüzde 15 yerine yüzde 25 imar izni verildiği iddiasında bulunan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Musta

Çerkezköy 14.10.2012 09:57:00 0
Herkes gardını alsın ve kendini korusun

 İDDİALARA CEVAP VERDİ

Önceki gün saat 14.00’da sahibi olduğu Orka İnşaat’ta basın açıklaması yapan Belediye Eski Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu, Mustafa Ordu’nun villa olayını tesadüfen öğrendiğini ve yarım yamalak bilgilerle, yetip etmeden, belgeye dayandırmadan kamuoyuna sunduğunu söyledi.

 

KELEŞOĞLU’NDAN ORDU’YA AĞIR İTHAM

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in beyanlarında kendisinin Mustafa Ordu’nun yanına gittiği şeklinde söylemlerde bulunduğunu ifade eden Keleşoğlu “Olay tesadüfen gelişti. Mustafa Ordu’dan aptal, geri zekalı bir yaratık değilim. Benim eğitimim ve dünya görüşüm ondan fazladır. Öner Birsen bu evi üç yıl önce almıştır. Bu konuyu konuşsaydım üç yıl önce konuşurdum. 2003 yılında bu villa yapılmıştır. Ben üç yıl boyunca oturduktan sonra iflasın ardından 2009 yılında bu villa satılmıştır. Ömer Birsen’e karşı evime müşteri olduğu için öfkem vardır. Pazarlığını yaptık, bu sıkıntılarımı öğrenince gitti villayı aldı. Villanın satış dönemlerinde Sebahattin Hasanoğlu ile görüştüm. Öner Birsen’in ihaleye girmemesini ve villanın bankaya kalması yönünde Sebahattin Hasanoğlu’dan olumlu cevap aldım. Sebahattin Hasanoğlu ise Öner Birsen ile konuştuğunu ve ihaleye girmeyeceğini söyledi. Sebahattin Hasanoğlu’nun arkamdan iş çevirmesini hiçbir zaman kabullenemedim” dedi.

 

“KENDİMİ İHBAR ETTİM”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in “Villada yüzde 1.5’lik büyüklük tespit edildi” şeklindeki söylemlerini anımsatan Keleşoğlu “Bu evin büyük olduğu konusunda kendimi 2005 yılında ihbar ettim. O günlerde Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu evimi ölçtü ve büyüklüğünü de onayladı. Bundan dört yıl sonra evi tekrar ihbar ettim. Bu evin yüzde 7-8 gibi büyüklüğü vardır. Bunun büyüklüğünde Çerkezköy’de 2005-2012 yılları arasında on bin binadan en azından yüzde 80’inde büyüklükler vardır” diye konuştu.

 

“BAŞKANIN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRDİLER”

2009 yılında villa satıldıktan sonra Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Hasanoğlu’nun yanına gittiğini ve Belediyenin villa ile ilgili iskan çalışması yaptığını öğrendiğini söyleyen Keleşoğlu “Yapı denetim şartlığı ile bu bina yapılmıştır. Bu villanın iş bitirmesi ödenmiştir. Çerkezköy Belediyesi’nin yapı denetimi ödediğini ve iskan verme zorunluluğu olduğu söylendi. İmar Müdürlüğü tarafından, bu evi alan kişiye iskan verileceği vaat edildi. Bu yapılanları Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bilmiyordu. Bu olaylar tamamen Başkanın arkasından çevrilmiştir” dedi.

 

“BAŞKAN BU EVİ İYİ BİLİYOR”

2012 yılında Mayıs ayında Çerkezköy Belediyesi tarafından iş bitirme dolayısıyla Orka inşaat yetkilisi olarak belediyeye çağrıldığını söyleyen Keleşoğlu “Ben o evin müteahhit firmasıydım. Bu evin inşaat iskan verilebilmesi için bizim imzamız gerekliydi. İskan verileceğini duyduğum zaman Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanına giderek onu bilgilendirdim. Ali Ertem özellikle o evi çok iyi biliyor. Bu evle ilgili sıkıntı olduğunu ve iskan verildiğini söyledim. Ali Ertem de bana kendisinin hukuki sürece baktığını, tartışmanın, alışverişin kendisini ilgilendirmediğini ve bu kurumun kanuni sorumluluğunu takip ettiğini ifade etti. Ben de kendisine hak verdim” diye konuştu.

 

“BELEDİYENİN USULSÜZLÜĞÜNÜ KABUL ETMİŞTİR”

Bu inşaatın kaçak olduğu ve bankaya dilekçe vererek satılmaması konusunda kendisini ihbar ettiğini söyleyen Keleşoğlu “Ben beş yıl Belediye Meclis üyeliği yaptım. İmarı çok iyi biliyorum. Bu olayın gazetede gündeme geldiği ilk gün Belediye Başkanını aradım. Gazetelerde haberi okuduğunu, bu olayın beni ve belediyeyi ilgilendirdiğini ifade ettim. Kendisi de bana benimle bu konuda görüşeceği hiç bir şeyin olmadığını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı bu ifadelerle Belediye’nin usulsüzlüğünü kabul etmiştir. Ben bu konuyu ne Mustafa Ordu ile başka biri ile paylaştım. Zaten Öner Birsen adlı kişi bu villayı aldığına pişmandır. Başkanın gösterdiği proje ile bu evin projesinin uzaktan yakından alakası yoktur. Tamamen iki katlı proje gösterilmiştir. Mimarisi ve tasarımı farklıdır. Ben Yaşar Keleşoğlu olarak inşaat sektöründe otuz yıldır varım ve projeyi çok iyi okuyan birisiyim” ifadesini kullandı. 

 

“YÜZDE 17’LİK OY İLE MECLİS ÜYESİ OLDUM”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun siyasi tartışmasının kendisini ilgilendirmediğini ifade eden Keleşoğlu “Ben 5 yıl boyunca Çerkezköy’de meclis üyeliği yaptım. Bu gün ise Çerkezköy’de ikamet eden 80 bin vatandaştan birisiyim. Yaklaşık 15 yıldır Çerkezköy’de oturuyorum. 2004 Yerel Seçimlerde Türkiye genelinde yüzde bir oy alan ve Çerkezköy’de yüzde 17’lik oy alan Genç Parti’nin meclis üyesiyim. Yaklaşık olarak altı ay Genç Parti’de bağımsız olarak üyeliğimi sürdürdüm. Başkan beni arayarak AK Parti’ye katılmamı istedi. Mustafa Ordu’nun iddia ettiği gibi çıkar için değil, Başkanı sevdiğim için onun partisine geçtim. Kendi partimde çok rahattım ve özgür hareket ediyordum. Çoğunluk içine girince özgür hareketlerim kısıtlandı. Çerkezköy Belediyesi’nde 2.5 yıl Belediye Encümenliği yaptım. O kadar vasıfsız bir kişiysem Çerkezköy Belediyesi beni neden encümen üyeliğine ve imar komisyonuna seçmiştir” dedi.

 

“BEN MÜLKÜMÜ SİYASETTE KAYBETTİM”

2004 yılında Belediye Meclis üyesi olduğu zaman evi, arabaları ve 23 tane tapusunun olduğunu söyleyen Keleşoğlu “meclis üyesi olduğum için bunları da her yıl beyan ediyordum. Beş yıllık siyaset hayatımda malımın bir tanesi artmadı aksine hepsi eksildi. Siyaset bana hiçbir şey vermedi. Bir kişi parasını kaybeder ama onuru ve haysiyetini kaybetmez” diye konuştu.

 

BELGELERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIM

Çerkezköy Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün Çerkezköy’de parsel bazında kaçak inşaata iskan verilmediğini söylediğini ifade eden Keleşoğlu “Ben de Yaşar Keleşoğlu olarak parsel bazında Çerkezköy’ün durumunu Cumhuriyet Savcısının önüne dosya ile koyacağım. Hangi kaçak binaya iskan verildiğini herkes görecek. Ben çamur atmıyorum. İmar Müdürlüğünün iskan vermesinden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in haberi yoktur. Kurban Bayramından sonra parsel bazında kimlere peşkeş çekildiğini söyleyeceğim. Bu konuda da o kadar iddialıyım. Mustafa Ordu dedikodu üretir, Yaşar Keleşoğlu ise belgeyi özüyle ortaya koyar. Bu saatten sonra herkes gardını alsın ve kendini korusun. Devletinin başta bana olmak üzere kime ne ceza verirse herkes bu cezayı çekecek. Ben siyasette malımı kaybettim. Siyasette kim mal edinmiş, kim mal kaybetmiş ona baksınlar. Ben onurum ile yaşıyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10