Rant görmek istiyorlarsa kendi belediyelerine baksınlar

AK Parti Ekim Ayı, İlçe Danışma Toplantısı önceki gün saat 14.30’da Simit Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy 14.10.2012 09:57:00 0
Rant görmek istiyorlarsa kendi belediyelerine baksınlar

 İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda Divan Başkanlığına AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar, divan kurulu üyeliklerine de Murat Özaydın, Mustafa Seçkin, Nuran Yeşil ve Mehmet Can Danyeli seçildi. Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar, emaneti omuzlarında hissettikleri bu süreçte Çerkezköy’ü devam ettirmek ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni almak için bu toplantılara devam edeceklerini söyledi.

 

BU TOPLANTILAR AİLE TOPLANTISI

Bu toplantıların meclis toplantısından çok aile toplantısı olduğunu ifade eden Çelikayar, “Bu toplantılar bize güç verecek. Bu toplantılarda belediyelerimizin ve teşkilatlarımızın çalışmalarını öğrenip halka bunları anlatacağız” dedi.

 

“KAPAKLI’YI BEN İLÇE YAPTIM” DİYORLAR

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da 30 Eylül’de yapılan büyük kongrenin AK Parti’nin büyüklüğünü gösterdiğini ifade ederek “Tekirdağ’ın gündemini bir buçuk yıldır büyükşehir meşgul ediyor. Bakanlar kurulu tarafından büyükşehir yasa tasarısı meclise sunuldu. Kapaklı ilçesi oluştu. Bir hafta öncesine kadar Kapaklı’nın kapanacağını söyleyenler, bugün ‘Kapaklı’yı ben ilçe yaptım’ diye propaganda yapmaya başladı. Bu kararın altında bizim bakanlarımızın ve başbakanımızın imzası var. Teşkilatların bilgisi dahilinde verilen bir karardır. Bizim hükümetimizin tasarrufundadır” diye konuştu.

 

BUNDAN DAHA İYİ NE OLABİLİR?

Kapaklı halkının menfaatlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Demirbağ, “Bundan sonra da Kapaklı ile birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz” dedi. Büyükşehir yasa tasarısı ile köylerin mahalle statüsüne geçeceğini söyleyen Demirbağ “Bundan daha iyi ne olabilir? Köyleri büyükşehir içine katmasaydık köyleri kaderine terk ettiler diyeceklerdi. Şimdi de böyle diyorlar” şeklinde konuştu. Bölgenin menfaatleri için yollarına devam edeceklerini belirten İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Bugüne kadar Çerkezköy’de AK Parti’nin bayrağını en üstte tutan teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÖREVİMİZ MİLLETE HİZMET

Toplantıda konuşan Tekirdağ Belediye Eski Başkanı ve AK Parti Tekirdağ İl Başkan Vekili Ahmet Aygün de 2004-2009 döneminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatarak “Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem ile birlikte bu yola başlamıştık. Biz onu yalnız bıraktık. O hala çalışmaya devam ediyor. Çerkezköy’deki çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy’de ilçe ve AK Partili belde belediyeleri ile çok güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Aygün “Rabbim bize millete hizmet görevini verdi. Bu görevin altından kalkma gayreti içindeyiz. Bu aşk ve sevda işi. Karşılığını Allah’tan bekleyerek bu davayı yürütüyoruz. Bizler Başbakanımızın yol arkadaşlarıyız” diye konuştu.

 

HİZMETLERİMİZİ HALKA İYİ ANLATMALIYIZ

Önemli olanın mille hizmet olduğunu ifade eden Aygün “Bir insan arkasında hayırlı hizmetler bırakmalı. Eğer hayırlı hizmetler bırakmamışsa bana göre o yolda yürümemiştir. Bizim başkanlarımız hayırlı hizmetler bırakıyor” şeklinde konuştu. AK Partili belediyelerin icraat yapmaya devam ettiğini, fakat bazı bölgelerde teşkilatların bu hizmetleri halka anlatmakta sıkıntı yaşadığını belirten İl Başkan Vekili Ahmet Aygün “CHP şuanda Tekirdağ’da doğru düzgün hiçbir hizmet yapmamasına rağmen iş yaptık diye ortalığı kasıp kavuruyor. Bizim de yaptığımız hizmetleri halka iyi anlatmamız lazım” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİRİ ALMA ZORUNLULUĞUMUZ VAR

Kendi belediye başkanlığı döneminde 4 milyon TL’ye ihale edilen çöp işinin bir yıl sonra 8 milyon TL’ye, daha sonra da 14.5 milyon TL’ye ihale edildiğini belirten Aygün “Tekirdağ’da bu kadar yüksek bedelle ihaleler yapılırken CHP’li vekillerden çıt çıkmıyor. Tekirdağ’ı teslim edersek, ilçeleri alsak bile sıkıntı yaşarız. Büyükşehiri alma gibi bir zorunluluğumuz var” ifadesini kullandı.

 

KAZANAN DA KAYBEDEN DE BİZİMDİR

“Kazanan da kaybeden de bizimdir” diyen Aygün, güçlü bir iktidarın güçlü yerel temsilcilikleri olmasını sağlamak zorunda olduklarını ifade etti. Kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri, yerel seçimler ve genel seçimlerin yapılacağını ifade eden Ahmet Aygün “Bu 3 seçimden de alnımızın akıyla çıkacağız. Muhalefet partileri erken seçim ister. Ama Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana muhalefet partisi, erken seçimi zorlaması gerekirken seçimden kaçtı. Onalar da artık belediyelerinin azalacağını farkındalar” dedi. Aygün, AK Parti olarak seçime hazır olduklarını söyledi.

 

RANT GÖRMEK İSTİYORLARSA TEKİRDAĞ BELEDİYESİ’NE BAKSINLAR

Toplantının devamında yeniden söz alan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adam gibi duruşu, ilkeli olması, tutamayacağı söz vermemesi nedeniyle milletin gönlünde ayrı bir sevgi ve muhabbetinin olduğunu söyleyen söyledi. “CHP’yi Tekirdağ’da şaşkınlıkla seyrediyoruz. Köylere gidiyorlar büyükşehire karşıyız diyorlar. Köyleri belde belediye başkanlarını, belde halkını tahrik ediyorlar. Çerkezköy’e geliyorlar büyükşehir istiyoruz diyorlar. Siz samimi olmadığınız sürece halk size nasıl teveccüh edecek? AK Partili Belediyeler rant peşinde diyorlar. Rant görmek istiyorlarsa Tekirdağ Belediyesi’ne baksınlar” dedi.

 

HALK GEREKEN CEVABI VERECEK

Tekirdağ Belediyesi tarafından son olarak bir asfalt ihalesi yapıldığını anımsatan Çelikayar “Bizler, bunda bir yanlışlık olduğunu söyleyerek bu ihalenin onaylanmamasını istedik. Halkın 3 milyon TL’sinin sokağa atılmamasını istedik. Ama 7 milyon TL’lik asfalt işini 10.5 milyon TL’ye verdiler” dedi. Metin Dönmez’in “Eğitim seviyesi düştükçe AK Parti’nin oyları artıyor” şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Şener Çelikayar, “Çerkezköy’de eğitim seviyesi çok yüksek ve AK Parti en çok oyu alan parti oldu. Bunlar nasıl bu halkın oylarına talip olacaklar?  27 Ekim’de sandık gelecek. Halk onlara gereken cevabı verecek” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

 

HAS PARTİLİLER DE KATILDI

Önceki gün saat 14.30’da Simit Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ İl Başkan Vekili Ahmet Aygün, Tekirdağ İl Yönetiminden Ali Gümüş, Ömer Polat, Ahmet Cavit Gür, Sait Yazı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce, Veliköy Belediye eski Başkanı Efrahim Yeşil, Karaağaç Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek, kapatılan HAS Parti’nin Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Ercan Erdoğan, HAS Partili Mustafa Oruç, Tahir Eke, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Hasan İşcan, Nuran Yeşil, Süleyman Ak, Mikail Ünlü, Ziya Osmanoğlu, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Eski Başkanı Kamil Çetintaş, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Osman Aşık, Ahmet Doğaç, Salih Bezgin, Hasan Acar, Kızılpınar Belediye Meclis Üyeleri Yavuz Kütük, Celal Yeşilyurt, Hüseyin Şenses, Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan, İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek, Demokrat Parti İlçe Eski Başkanı Reşat Bahar, 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı Olan Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10