Atıklar kaynağından ayrı toplanıyor

Malkara Belediyesi tarafından yürütülen “Malkara Hep Kazanıyor” projesi kapsamında “Ambalaj atıklarının ilçenin kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımı” çalışmaları başlat?

Malkara 15.10.2012 19:02:00 0
Atıklar kaynağından ayrı toplanıyor

 UYGULANMAYA BAŞLANDI

Malkara Belediyesi personeli tarafından, Ambalaj atığı toplama ve ayırma tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte, ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile sağlanacak ekonomik katkının önemi konusunda bilinçlendirme çalışmalarına başlanıldığını belirten Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, “sosyal sorumluluklarımız çerçevesinde Malkara Belediyesi olarak ‘Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı toplanması’ projesini ilçemizde uygulamaya başladık” dedi. Kaya, doğaya en büyük katkının bilinçli tüketici olmadan geçtiğini vurgulayarak “Bunun en önemli adımı doğadan elde ettiğimiz ürünleri kullandıktan sonra yeniden geri dönüştürebilmektedir. Yürüttüğümüz proje ile ambalaj atıklarını geri kazanmak, doğal kaynakların daha az tüketilmesini sağlıyor ve geri dönüşümle tasarruf ettiğimiz kaynakları gelecek kuşaklara devrediyoruz” diye konuştu.

 

ISLAK VEYA KİRLİ OLMAMALI

Plastik (PET, su, yoğurt, meşrubat, sıvıyağ, şampuan, temizlik maddeleri şişeleri), kağıt karton (mukavva kutular, kağıt torbalar, kullanılmış kağıtlar, dergiler, kitaplar, gazeteler, vs.) ambalajları, metal (yağ tenekeleri, konserve, kola, balık, peynir kutuları), cam (su, meşrubat şişeleri, kavanozlar), kompozit (süt, meyve suları, cips, çerez ambalajları) atıklarının evlerde, işyerlerinde ayrı bir torbada veya kovada toplanması gerektiğini ifade eden Kaya, “Ambalaj atıklarının ıslak yada kirli olmaması gerekiyor. Çünkü ıslak veya kirli ambalaj atıkları geri dönüşümde kullanılamıyor” dedi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10