Tekirdağ’ın tarihini köylü kadınlar ortaya çıkarıyor

Tekirdağ'ın merkeze bağlı Karaevli Köyü'ndeki 'Heraion-Teikhos Antik Kenti'ndeki kazı alanında, askeri ücret karşılığında çalışan 20 kadının desteğiyle 'Tümülüs' mezarlar ortaya çı

Tekirdağ 15.10.2012 19:02:00 0
Tekirdağ’ın tarihini köylü kadınlar ortaya çıkarıyor

 KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kazı çalışmalarında tarih, askeri ücretle çalışan 20 kadın, üniversitenin 10 öğrencisi ve öğretim görevlilerinin yardımıyla gün yüzüne çıkartılmaya çalışılıyor. Antik Çağda bugünkü Trakya, Bulgaristan ve Yunanistan'ın kuzeyinde yaşamış, M.Ö. 4'ncü yüzyılda Büyük İskender'in topraklarını ele geçirmesiyle asimile olmuş bir kavim olan Trakların, geçmişi gün yüzüne çıkartılmaya çalışılıyor.

 

İLGİNÇ MEZAR KALINTILARI BULUNDU

Kazı çalışmalarında M.Ö. 2'nci yüzyıla ait olduğu öğrenilen Tümülüs mezarlar bulunduğunu belirten Prof. Dr. Neşe Atik, kazı çalışmaları sırasında ilginç mezar kalıntıları bulduklarını ifade etti. Trak erkeklerinin çok eşli olduğunu ve bir Trak erkeği öldüğü zaman eşlerinin bu erkekle beraber gömülmeyi arzu ettiğini belirten Atik “Bizim şu anda bulduğumuz bu mezar tipi, aynı anda iki kişinin yan yana gömülmesini gerektiren bir tarzda olduğu için bizi heyecanlandırdı. Bu durum belki buna bir işaret, çünkü aynı alanda birden fazla mezar olduğunu saptadık. Önümüzdeki senelerde yapılacak çalışmalarda dilerim ki buluntular bu konuyu aydınlatması mümkün olacaktır” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10