AK Partili gençlerden örnek davranış

AK Partili gençler, dün ilçe Başkanı Alaettin Demirbağ ile birlikte ziyaret ettikleri okullarda örnek bir davranış sergiledi. Gençler, öğrencilere Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye ederek, Atatürk’

Çerkezköy 15.10.2012 19:02:00 0
AK Partili gençlerden örnek davranış

 Çerkezköy Haber – AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ile birlikte dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ve Pakize Narin Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerine saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ile başlayan AK Partili heyet, Atatürk tarafından Nutuk’un okunuşunun 85. yıldönümü dolayısıyla öğrencilere Nutuk kitabını hediye etti.

 

KOCA İLÇEDE 13 NUTUK BULABİLDİK

AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kaan Taşkın ziyarette 11/B sınıfı öğrencilerine,  Nutuk’un ne amaçla kaleme alındığı konusunda bilgiler verdi. Okul Müdürü Mustafa Türk’ün de bulunduğu bilgilendirme toplantısında AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Danyeli “Çerkezköy İlçesinde bütün kitapçıları yoklamamıza rağmen sadece 13 adet Nutuk bulabildik” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da okul kütüphanesine 10 adet Nutuk hediye edeceği sözünü verdi.

 

NUTKU OKUYUŞUNUN İLK GÜNÜ

Öğrencilere bilgiler veren Danyeli “Bugün AK Parti Gençlik Kolları olarak çok heyecanlıyız. Çünkü bu gün Atamızın Nutku okuyuşunun ilk günü. Gençler için bu günü önemli kılan elbette ki Atamızın Nutkundaki ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözüdür. Nutuk bir milletin makus kaderinin hicranla, bir o kadar da kahramanlıkla yazılmış tarihidir, yükselişidir. Atatürk Nutku vasıtasıyla biz gençlere önemli bir görevi havale etti. Diyor ki: ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve sürdürecek olan sizsiniz.’  Liselere gelmemizin sebebi Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi ve Nutku ile havale ettiği görevi havari misali duyurmak görevimizi üstlenmemizden kaynaklanmaktadır” dedi.

 

“KENDİMİZİ MESUL HİSSETMELİYİZ”

Bugünkü gençliğin belli bir kesiminin duyarsızlaştığını belirten Danyeli “Apolitize hastalığı günümüzde yaygınlaşan, teknolojinin son çıktısıdır. Ancak bizler Türk gençliği olarak Hz. Ömer misali ‘bir dağda bir koyun ölse kendimden bilirim’ diyen zat misali, Türkiye geneline etki etmeliyiz, Çerkezköy’de bir ihtiyaç sahibi varsa, gözyaşı toprağa düşmeden o kimseye ulaşmalı, her ne olursa olsun tüm konular da kendimizi görevli ve mesul hissetmeliyiz” diye konuştu.

 

ONLARINKİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Bu önemli günü Atatürkçülükle övünen hiçbir kesimin Çerkezköy’de ve Trakya’da gündeme getirmediğini söyleyen Danyeli “Keşke toplu ortamlarda gövde gösterisi yapmak yerine, birazcık ağızlar sussa, vicdanlar konuşsa. Atatürk’ün bu önemli gününü hatırlayıp, onlar da bugünün anlam ve önemini dile getirebilseler. Ancak tüm Çerkezköy halkı bahtiyar olsun, gözünüz arkada kalmasın, biz bu büyük mirasın temsiliyetini kimseye gerek kalmadan hakkıyla yerine getiriyoruz ve bundan sonra da getirmeye yemin ediyoruz. Böylelikle kimler dille kimler vicdanlarla konuşuyor bu da samimiyetle gün yüzüne çıkıyor” dedi. AK Partili heyet saat 14.00’da da Pakize Narin Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

 

Haber / Asım YAVUZ  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10