Kurban Hizmetleri Komisyonu toplandı

2012 yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır Başkanlığında önceki gün saat 09.30’da Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tekirdağ 16.10.2012 19:26:00 0
Kurban Hizmetleri Komisyonu toplandı

 SATIŞ YERLERİNİ BELEDİYE BELİRLEYECEK

Tekirdağ Merkez’de kurban satış yeri olarak tespit edilen Tekirdağ Belediyesi Atölyeler Bölgesi’ndeki açık sahada, yağmur dikkate alınarak gerekli tedbirlerin belediye tarafından alınması gerektiğini belirten Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, “Kurban satış yeri insan, çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan hakları gözetilerek belirlendi. Kesim yerleri Belediye tarafından hazırlanacak. Kurban satış yerinde biriken atıklar da belediye tarafından bertaraf edilecek” dedi.

 

KURBANLIKLAR İÇİN DEFTER TUTULACAK

Tekirdağ;’da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların, satışı yapılan yerde kontrollerinin Belediye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılacağını belirten Vali Yardımcısı Acır, “Görevlendirilecek personel tarafından satış için getirilen hayvanların geldiği ilin adı ve büyükbaş hayvanların kulak küpe numaralarının yazılacağı bir kayıt defter oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

 

KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Kurbanlıkların İl Özel Et Kombinası Tesisleri ile özel mülkünde toplu kesim yapmak isteyip Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından yetkilendirilen yerlerde kesileceğini söyleyen Halil İbrahim Acır, “Kesim yerleri dezenfekte edilecek. Hijyenik şartlara uygun olacak. Belirlenen yerler dışında toplu kesim yapılmaması için gerekli tedbirler alınacak” dedi. 

 

HİJYEN KURALLARINA UYULMALI

Kesim yerleri dışında özel mülkünde kurban kesmek isteyenlerin, insan ve çevre sağlığı ile hijyenik kurallara uymaları gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı Acır, “Kurban kesim yerleri dışında kalan okul veya cami bahçeleri, site veya binalar ile kamuya ait yerlerde kurban kesimi yasaklandı. Aykırı hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacak” dedi. 

 

KESİM ELEMANI YETİŞTİRME KURSU AÇILACAK

Kurban kesiminde görev almak isteyenler için, İl Müftülüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursu” açılacağını ifade eden Acır, “Elinde belgesi olan ve Kurban kesiminde görev almak isteyenler, 23 Ekim Salı günü mesai bitimine kadar İl Özel Et Kombinası Tesisleri ile toplu kesim yapmak için izin alan kesim yerlerine müracaat etmelidir” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKBAŞLAR 125 TL’YE KESİLECEK

Büyükbaş kurbanlıkların kesim ücretinin 125 TL olarak belirlendiğini söyleyen H. İbrahim Acır, “Küçükbaş kurbanlıklar 40 TL’ye kesilecek. Tesisten yararlanmak isteyenler ise 25 TL, özel toplu kesim yapmak isteyenler ise 400 TL ödeyecek. Bayram süresince görevlendirilen personelin ücreti gelecek gelire göre belirlenecek. Bayram boyunca Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bir araç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünden iki araç tahsis edilecek” şeklinde konuştu.

 

DUYURUYU MÜFTÜLÜK YAPACAK

Bayram günlerinde trafikte oluşan yoğunluk dikkate alınarak özellikle kurban satış ve kesim yerlerinde ve bu güzergâhlar üzerinde ulaşımı kolaylaştıracak tedbirlerin Emniyet Müdürlüğünce alınacağını kaydeden Vali Yardımcısı Acır, “Komisyonumuzca alınan kararlar halka İl Müftülüğünce duyurulacak. Halkın bilgilendirilmesi amacıyla mahalli televizyon ve radyolarda program yapılacak. Bayram süresince ekipler arasındaki koordineyi de İl Müftülüğü sağlayacak” dedi.

 

GELİRLER KURBAN HİZMETLERİ HESABINA AKTARILACAK

Kurban hizmetlerinin daha verimli ve düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan görevlendirmelerin komisyon tarafından yapılacağını ifade eden H. İbrahim Acır, “Gelirler Türkiye Diyanet Vakfı makbuzları ile tahsil edilerek Vakıflar Bankası Tekirdağ Şubesi’ndeki Kurban Hizmetleri hesabına aktarılacak” dedi. Harcamaların yapılması için Vali Yardımcısı Acır ile İl Müftüsü yetkilendirildi.

 

KOMİSYONDA YER ALAN İSİMLER

Tekirdağ vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır’ın başkanlık ettiği 2012 yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı’nda İl Müftüsü Mahmut Gürlen, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Teknisyeni Metin Tanyeli, Gıda,  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şehmus İsmail Baydar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Kaan Sinan Tohumcu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü Dinçer Çolakoğlu ve Türkiye Diyanet Vakfı Tekirdağ Şube Temsilcisi Şaban Yakut yer aldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10