Hema ile DEG arasında stratejik imza

Alman Kalkınma Kuruluşu KFW – DEG Türkiye’de ilk kez Hattat Holding’e “Sermaye Benzeri Kredi” için evet kararı verdi. Kredi HEMA Endüstri’nin Avrupa’dan aldığı direksiyon fabrikasındaki makine ve t

Çerkezköy 16.10.2012 19:28:00 0
Hema ile DEG arasında stratejik imza

 Çerkezköy Haber - HEMA Endüstri ile Avrupa’nın en büyük kalkınma kuruluşlarından birisi olan KFW – DEG ile 200 parçalık yeni makine ve teknoloji yatırımının finansmanında kullanılmak üzere kredi anlaşması imzaladı.

 

KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve HEMA Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, Hattat Holding CFO’su Gürhan Kartal ile Hattat Holding üst düzey yöneticileri ve Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan’ın katıldığı törende KFW- DEG adına anlaşmayı, KFW - DEG Avrupa, Ortadoğu ve Asya Direktörü Dr. Peter Thimme  imzaladı.

 

DUYDUĞUMUZ GÜVENİN GÖSTERGESİDİR

Dr. Peter Thimme imza töreninde yaptığı konuşmada, “Dünya’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden olan Türkiye ve özellikle otomotiv endüstrisinde fark yaratan HEMA

Endüstri ile imzaladığımız bu kredi anlaşması Alman Kalkınma Kuruluşu KFW – DEG olarak bu ülkeye ve Hattat Holding’e duyduğumuz güvenin göstergesidir. HEMA Endüstri son teknoloji ve özel patentleri ile dünya devi firmaların en önemli ortaklarından biridir” dedi

 

8 YIL VADELİ YATIRIM KREDİSİ

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat da, bu kredinin miktarından çok stratejik boyutunun önemli olduğunu vurgulayarak “Anlaşmamız 4 yıl geri ödemesiz toplam 8 yıl vadeli bir yatırım kredisini içeriyor.  Bu kredi tutarı uzun vadeli bir işbirliğini sağlayan ilk anlaşma ve ileride yeni anlaşmalarla bu kredi tutarı daha da artabilir. Avrupa’nın krizde olduğu bu dönemde Alman kalkınma kuruluşunun bu kadar uzun vadeli bir kredi vermesi bizim için önemli bir prestij kaynağı” diye konuştu.

 

EN ÇOK PATENT ALAN ŞİRKET

Bu kredinin HEMA Endüstri’nin otomotiv ve tarım ekipmanları üretimi için yapılacak yeni yatırımlarının finansmanında kullanılacağını belirten İbrahim Hattat, “HEMA Endüstri iştirakleriyle bugün 1 milyar liraya ulaşan cirosu, 900 milyon liraya ulaşan aktif büyüklüğü ve 4 bin kişiden oluşan istihdamı ile Türkiye’de otomotiv sanayinin en büyük kuruluşlarındandır. HEMA Endüstri, halen İngiltere, Finlandiya, Amerika, Brezilya, Meksika, Almanya başta olmak üzere daha birçok ülkeye ileri teknoloji ürün ihracatı yapmakta ve yüzü aşkın kişiden oluşan Ar-Ge merkezi ile konusunda Türkiye’nin en çok patent alan şirketi konumunda bulunmaktadır. Dünya markalarının birçok kritik parçasını kendi tasarımıyla üreten HEMA Endüstri, özellikle hidrolik sistemler, transmisyon ve aktarma organları, motor üniteleri üretiminde dünyanın önde gelen kuruluşlarındandır. Sektörde kritik güvenlik komponentleri olarak adlandırılan ileri mühendislik ve imalat teknikleri gerektiren hidrolik fren ve direksiyon sistemlerini geliştirme ve üretme becerisi olan dünyadaki az sayıdaki firmalardan biridir” dedi.

 

KAPASİTE 150 BİNE ÇIKACAK

İbrahim Hattat, 2013 yılı ortasına kadar tamamlanacak olan bu yatırım ile HEMA Endüstri’nin şu an kurulu ticari araç hidrolik direksiyon sistemleri üretim kapasitesini yılda 150 bin âdete çıkararak bu konuda Avrupa’nın en büyük 2. Kuruluşu haline geleceğini ifade etti. Toplantıda bir konuşma yapan Hattat Holding CFO’su Gürhan Kartal da, Hema Endüstri’nin satış cirosunu reel olarak her yıl yüzde 15-20 arttırma hedefi koyduklarını ifade etti.

 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10