Eğitim masaya yatırıldı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çerkezköy’de okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Tekirdağ 19.10.2012 23:07:00 0
Eğitim masaya yatırıldı

 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde dün saat 10.00’da başlayan toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bülent Demiröz, Muammer Okumuş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. Bütün öğretmenlerin eğitim kurumlarının liderleri olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Demiröz “Önemli olan bireysel kazançlar değildir. Hepimiz bir ve beraberiz. Öğretmenler olarak beraber olursak başarımız daha çok artacaktır. Eğitim ve öğretim yılının bütün öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“KAYBI TELAFİ ETME ŞANSIMIZ YOKTUR”

Son dönemlerde sınav kılavuzlarında velilerin ve öğrencilerin büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Demiröz “Okullara yerleşen öğrencilerin bazıları özel yetenek ve mülakata alınıyorlar. Ancak bu okullara yerleşen öğrencilerin başvurudan önce ön kayıt yaptırması gerekiyor. Öğrencimiz ve velimiz yeterince bilgilendirilmediği için sınav günü okula gidiyor ve o aftan yararlanamıyor. Bu yıl çaresiz bir şekilde velilerimiz kapılarımızı çalıyorlar. Bu şekilde yerleşecek öğrencilerin velilerine özellikle telefonla ulaşılabilir. Çünkü bir öğrencinin eğitim ve öğretim yaşamındaki kaybı telafi etme şansımız yoktur” diye konuştu.

 

“GEREKLİ YARDIMI BİZLERDEN ALABİLİRSİNİZ”

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Toplam Kalite Yöntemi projesinde çok güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Demiröz “Bununla ilgili ihtiyaç duyan okullarımız olur ise bu konuda yetkili arkadaşlarımız tarafından tekrar eğitim seminerleri düzenlenebilir. İstediğiniz zaman seminer konusunda gerekli yardımı bizlerden bulabilirsiniz. Okullarımızın kantinleri ile ilgili sıkıntıları bulunuyor. Okul kantinleri ihale karşılığı yada okul aile birliği üyeleri tarafından işletilebilir. Kantinlerin okul kooperatifleri kanalı ile işletildiği bilgisi bizlere geliyor. Bu uygulamalar kurumlarda mevcut ise okullara gittiğinizde ortadan kaldırın. Bu gibi işletme artık olmayacak” dedi.

 

“OKULLAR OTOPARK OLARAK KULLANILMAYACAK”

Bazı okullardaki kantinlerde televizyon bulunduğunu söyleyen Demiröz “Kantinlerde açılan televizyonlarda kontrolsüz bir şekilde öğrencinin seviyesine uygun olmayan yayınlar devam ediyor. Bu konuyla ilgili bazı velilerimizden şikayetler alıyoruz. Okul yönetici arkadaşlarımız işletmecilerle bu konuda özel bir görüşme yaparlarsa iyi olur. Okullardan gelen bir diğer şikayet ise okul bahçelerinin otopark olarak kullanılması. Öğrencilerin oyun alanları artık otopark alanı olarak kullanılmayacak. Eğer okul bahçenizde öğrencinin oyun alanını engellemeyecek bölge söz konusu ise o bölgeyi idariciler otopark olarak kullanabilirler. Sizlerden gerekli özeni göstermenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİNE DESTEK İSTEDİ

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okullar Hayat Olsun” projesini geçtiğimiz yıldan itibaren uygulamaya geçirdiğini ve bu projeye uyan okulların bulunduğunu belirten Demiröz “Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında başvuru yapmak isteyen ve ödül sürecine aday olan okullarımız bize başvuru yapsınlar. Bizler de o okullarda gerekli incelemeleri yapacağız. Bu projede amacımız okulu çevre ile iç içe yaşatmaktır. Okul sadece kapalı kurum haline gelmiştir. Okul sadece öğrenciye değil bulunduğu çevreye hayat veremeyecekse kapalı kurum olarak ömrüne devam edecektir. Bu anlamda bu projenin hayata geçirilmesi için okul yöneticilerinin üst düzeyde gayret göstermelerini istiyorum” dedi.

 

“DIŞARIDA ART NİYETLİ İNSANLAR VAR”

Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul saatleri içinde öğrencilerin izinsiz olarak dışarı çıkmamaları yönünde çalışma başlattıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Demiröz “Kapı önlerimizde ufacık evlatlarımızdan beklenti bekleyen art niyetli insanlarımız bulunuyor. Kapı önlerinde seyyar satıcı, okulun karşısında bulunan büfeden tek sigara satışı, yetişkin öğrencilere alkol satışı mevcuttur. Eğitimci olarak ne kadar önünü geçebiliriz savaşı içine girmeliyiz. Okulun dışında da öğretmenlik kelimesinin altını doldurmamız gerekiyor. Okul kapılarında öğrencilerin kontrolsüz bir şekilde dışarıya çıkmasını engelleyelim. Öğrenci çıkış kartı uygulamasını hayata geçirerek öğrencilerin bu kartla dışarı çıkmasına izin vereceksiniz. Bununla ilgili sizlerden üst düzey bir başarı bekliyoruz” dedi.

 

“GÜVENLİĞİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARIYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul önlerinde denetimleri artırdıklarını ve merkezde Belediye Zabıtasına, Tarım İl Müdürlüğüne, Emniyet Müdürlüğüne yazılar yazdıklarını ifade ederek Demiröz, “Okul kapısının önünde bulunan seyyar satıcının vergi levhasının olup olmadığı, sahte gıda maddesinin kullanım tarihi söz konusu olup olmadığı, sağlık denetimi yapılıp yapılmadığı, satılan et ürünlerinin gıda kontrollerinin yapılması konusunda valinin imzası ile kurumlara resmi yazı yazıldı. Öğrencilerin güvenliğini en üst seviyeye çıkarma yönünde bir adım atmış oluyoruz” ifadesini kullandı.

 

“İNTERNET KAFELERİ DOLAŞIN”

Özellikle öğretmenlerin kapı girişinde aktif şekilde bulunmalarının, bu gibi sorunları ortadan kaldıracağını söyleyen Demiröz “Öğretmenler odasına girmeyip bahçe nöbeti olduğu günlerde kapının önünde görünmesi dahi bu tip olumsuz ortamlara caydırıcı oluyor. Yönetici arkadaşlar lütfen teneffüs saatlerinde odanızda oturmayınız. İstirahat edeceğiniz vakit her zaman olacaktır. Sabah evden okula giderken, ders arasında zaman zaman kendi okulunuza yakın internet kafelerde, öğrencilerin takıldığı mekanların etrafında dolaşmanızda fayda var. Bu gibi yerleri çoğu öğrencimiz kullanıyor” dedi. Toplantının son bölümüne katılan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de Çerkezköy’deki eğitime ilişkin, milli eğitim yetkililerinden bilgiler aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10