Gece eğitimlerinin konuları belirlendi

“2012 Yılı Güz Dönemi ve 2013 Yılı Bahar Dönemi Gece Eğitimleri Konularının Belirlenmesi” ve “Kırsal Kalkınma ve Sürdürülebilir Ekonomi” konulu toplantı önceki gün 14.00-16.45 saatleri

Tekirdağ 22.10.2012 18:24:00 0
Gece eğitimlerinin konuları belirlendi

 Toplantıya; İl Müdürü Cevdet Soyak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çerkezköy İlçe Müdürü Recep Demirbağ, diğer ilçe müdürleri, il şube müdürleri, sorumlu teknik elemanlar ve TAR-GEL personelleri katıldı.

 

BAŞARILI BİR SONUÇ BEKLİYORUM

Toplantıda konuşan İl Müdürü Cevdet Soyak, “Uyumlu bir çalışma ortamı ve başarılı bir sonuç bekliyorum. Bütün personelden hizmet verdikleri vatandaşlara karşı güler yüz ve tatlı dil bekliyorum. Şeffaf olmanızı, vatandaşlara karşı tarafsız, dil, din, mezhep, etnik köken, siyasi düşünce ayrımı yapmadan tarafsız olmanızı, empati yapmanızı ve sempatik olmanızı, hoşgörü sınırlarınızı geniş tutmanızı istiyorum. Birbirinizi seviniz, birbirinizin hukukuna saygılı olunuz. Eğitim konusunda İlçe Müdürlüklerinden ve TAR-GEL personellerinden bir isteğim var. Eğitim çalışmaları köylerde genellikle kahvehanelerde yapılmaktadır. Burada zaman zaman hoş olmayan tutum ve davranışlarla karşılaşabiliyoruz” dedi. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünden Sosyolog Deniz Sarı da ,“Kırsal Kalkınma ve Sürdürülebilir Ekonomi”  konulu sunum yaparak, “genel değerlendirme, ABD’de uygulamalar, AB’de uygulamalar, Türkiye’de uygulamalar, sürdürülebilir kalkınma olgusu, sürdürülebilir kalkınmada anahtar kavramlar, neler yapılabilir” konularıyla ilgili bilgi verdi.

 

İLÇELERİN SORUNLARINI ANLATTILAR

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu da “2012 Yılı Güz Dönemi ve 2013 Yılı Bahar Dönemi Gece Eğitimleri Konularının Belirlenmesi” konulu sunumda; “Neden eğitim çalışması yaparız?” konusunun anlattı. Görüş ve öneriler bölümünde sırayla Çerkezköy İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Malkara İlçe Müdürü Nabi Taş, Marmaraereğlisi İlçe Müdürü Hüseyin Çoban, Şarköy İlçe Müdürü Alaattin Zeybek, Hayrabolu İlçe Müdürü Murat Gökçe Üngör, Saray İlçe Müdürü Ersan Bayraktar ve Muratlı İlçe Müdür V. Metin Kocaman söz alarak ilçelerinde yaşanan sorunları dile getirip çözüm önerilerinde bulundu.

 

KONULAR BELİRLENDİ

Sonuç olarak, 2012 Yılı Güz Dönemi ve 2013 Yılı Bahar Dönemi Gece Eğimlerinde anlatılacak konular; “Toprak Örneği Alımı, Analizi ve Analiz Sonuçlarına Göre Gübreleme Uygulaması, Baklagil Yem Bitkilerinin Arttırılması, Sünede Ergin Mücadelesinin Önlenmesi, Sulu Alanlarda Meyveciliğin ve Sebzeciliğin Yaygınlaştırılması, Sahil Kesiminde Seracılığın Yaygınlaştırılması, Sulama Metotları, Toprağın Korunması, Ahır ve Süt Hijyeni, Meyvelerde Son Zamanlarda Görülen ve Hızla Yaygınlaşan Kanser ve Ağaç Dip Kurduna Karşı Önlemler Alınması, Meyve ve Sebzelerde Kimyasal İlaç Kalıntısı ve Hasat Zamanı” olarak belirlendi.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10