Sağlık ocağı sular altında kaldı

Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan, yıllardır her şiddetli yağışta sular altında kaldığı için hizmete kapanan Pınarça Köyü Sağlık Ocağı’nın en kıs zamanda yeni yerine

Çerkezköy 22.10.2012 18:53:00 0
Sağlık ocağı sular altında kaldı

 Çerkezköy Haber - Pınarça Köyü’nde hizmet veren Sağlık Ocağı önceki gece başlayan ve dün de gün boyu aralıklarla etkisini sürdüren şiddetli yağışlar nedeniyle sular altında kaldı.

 

HALK SERZENİŞTE

Her şiddetli yağış sonucu dere yatağında bulunan sağlık ocağının sular altında kaldığını belirten Pınarça Köyü sakinleri, sağlık ocağının yerinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık Ocağı’nın yaklaşık 15 yıl önce dere yatağına inşa edilmesinin son derece yanlış bir uygulama olduğuna dikkat çeken köy halkı, “Ne zaman şiddetli bir yağış meydana gelse, sağlık ocağını su basıyor. Hastalarımız sağlık hizmetlerini başka yerlerde gidermek zorunda kalıyor” serzenişinde bulundu. 

 

SEL BASKINLARI OLUYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan, “İhtiyar Heyeti’ni topladık. 1566 parselde bulunan Sağlık Evimizin arsası dere yatağında olduğundan sel baskınlarına maruz kaldığı, bununla birlikte yaşlılarımızın da sağlık evine iniş çıkışlarda zorluklar yaşadığı kanaatine vardık” dedi.

 

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALDIK

Sağlık Ocağı’nın yerinin değişmesi için çok sayıda sözlü şikayet aldığını belirten İlhami Özkan, “İhtiyar Heyetimiz söz konusu Sağlık Ocağı’nın 207 ada 6 parselde bulunan boş binamıza taşınması yönünde oybirliği ile karar aldı” diye konuştu.

 

PALAK, İNCELEMELERDE BULUNDU

Köy Tüzel Kişiliği’ne ait 1566 parselde bulunan Sağlık Ocağı’nın, 207 ada 6 parselde bulunan yine Köy Tüzel Kişiliği’ne ait boş binaya taşınması için Çerkezköy Sağlık Grup Başkanlığı’na müracaat ettiklerini belirten İlhami Özkan, “Sağlık Grup Başkanımız Olcay Palak köyümüze gelerek sağlık ocağında incelemelerde bulundu ve bize hak verdi. Kendisi İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçtiğini, sağlık ocağı için gerekli malzemelerin buradan temin edilebileceği müjdesini verdi” dedi.  

 

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Pınarça Köyü Sağlık Ocağı’nın en kısa zamanda yeni yerine taşınacağını kaydeden Muhtar İlhami Özkan, bu süre zarfında sağlık hizmetlerinin, eskiden spor kulübü binası olarak kullanılan binada devam edeceğini, söz konusu binada gerekli tadilat çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10