Biz tohumu attık, sizler yeşerteceksiniz

Şarköy’e bağlı Beyoğlu Köyünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekli, 'Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında 30 aileye 180 adet gebe düve dağıtım tör

Şarköy 24.10.2012 02:43:00 0
Biz tohumu attık, sizler yeşerteceksiniz

 30 AİLEYE DESTEK SAĞLANDI

İl Müdürü Cevdet Soyak, sürdürülebilir üretim için kooperatiflerin vazgeçilemez, kilit bir öneme sahip olduğunu ifade ederek “Bununla birlikte kooperatif; birleşmektir, işbirliği yapmaktır, üretmektir ve başarıyı paylaşmaktır. Bugün burada Beyoğlu Köyüne ait Tarımsal Kalkınma kooperatifine uyguladığımız başarılı bir hayvancılık projesinin mutlu sona ulaştığını görmek için toplandık. Bugün başarının bayramlaşma günüdür. Bugün mutlu bir gündür. Çünkü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, genel bütçe kaynaklarıyla uygulanan bu projede, 30 aileye birer ahır, birer süt sağım makinesi, 6’şar adet damızlık gebe düve ve 6 tonluk süt soğutma tankı olmak üzere bir milyon 321 bin 570 TL ödemiştir” dedi.

 

HAYVAN VARLIĞI YÜZDE 50 ARTTI

Bu projenin ahır inşasından ruhsatlandırılmasına kadar geçen bütün sürecin dikkat ve hassasiyetle takip edildiğini belirten Soyak “Uygulanan projenin canlı demirbaş alımı ihalesi 23 Temmuz’da gerçekleştirildi ve ihaleyi hayvan başına 5 bin 500 TL’ye Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği aldı. Damızlıkların ön kabul ve seçim işlemleri eylül ayı içerisinde yapıldı ve hayvanlar ortaklara teslim edildi. 180 başlık bu yatırım projesiyle köyünüzün büyükbaş hayvan varlığı yüzde 50 arttı. Ancak bu yetmez daha fazlasını başarabiliriz” diye konuştu.

 

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ BAKIM VE BESLEME

Hayvancılıkta en temel ihtiyacın bakım ve besleme olduğunu söyleyen Soyak, “Gözünüz gibi bakacağınızdan hiç şüphem yok. Aynı zamanda kaba yeminizi üretmeye devam edin, mutlaka yeterli miktarda silaj yapın ve en önemlisi kesif yeminizi kendiniz üretin.  Bunun için isterseniz silaj yapma makinesi ve yem kırma makinesi temininde yüzde 50 hibe destekleme programlarımızdan faydalanabilirsiniz. Yeter ki, gayretli olun ve hayvancılığı verimli kılın” dedi.

 

BU TOHUMU SİZLER BÜYÜTÜP ÇIKARACAKSINIZ

Trakya Bölgesi’nin şap hastalığından ari bir bölge olduğunu anımsatan Soyak, “Hayvanlarınızı hastalık ve zararlılara karşı koruyun. Ürettiğiniz sütü bekletmeden soğutma tanklarına dökün. Bu hayvancılık projesiyle, toprağa bir tohum attık, onu sizler büyütüp sahip çıkacaksınız” ifadesini kullandı.

 

ORTAKLARA TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur tarafından projenin ilk düveleri kooperatif üyesi ortaklara teslim edildi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10