500 aileye el uzattılar

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Kimse Yok Mu Derneği işbirliği ile Çerkezköy ve bölgedeki 500 ihtiyaç sahibi aile için bayramın ikinci günü Lemar Düğü

Çerkezköy 28.10.2012 22:24:00 0
500 aileye el uzattılar
KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER
Saat 08.30’da düzenlenen kahvaltıya ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, ÇESİAD Derneği Başkanı Hakan Asbaş, Dernek Başkan Vekili Umut Danış, 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Çetin ile ÇESİAD üyeleri katıldı.
 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN ELİNDEN TUTALIM

Kahvaltıda konuşan ÇESİAD Başkanı Hakan Asbaş, “Cuma günü gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla 3.bayramı yaşıyoruz. Paylaşmak hem hakkın hem de halkın nazarında yücedir. Sahip olduklarımızdan fedakarlıkta bulunmak güzeldir. Kurbanı gerçek bayram gibi yaşamaya çalışarak ihtiyaç sahiplerinin elinden tutalım, onlarla ilgilenelim” dedi.
 

ÇESİAD Eğitim Koordinatörü Efrahim Özcan da bu organizasyonu İbrahim A.S. ve Ali A.S.’ın buluşmasından çıkardıklarını belirtti. Kurbanın yakınlaşmak anlamına geldiğini ifade eden Özcan, “Kuzey ile güney kutbunu birleştirmek istiyorsanız kurbandan daha iyi amel yok” dedi.

 

500 AİLEYE KURBAN ETİ

Komşuluğun ölçüsünün 40 kapı olduğunu ifade eden Efrahim Özcan “İhtiyaç sahibi ailelere düzenli gıda yardımı ile ilgili de çalışmalar yapacağız. Saray’da etüt merkezimiz açıldı. Her şey eğitimden geçer. İhtiyaç sahiplerine sadece gıda yardımı yapmayı değil, onların çocuklarını da kendi çocuklarımız gibi sahiplenmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Duların okunmasının ardından ÇESİAD yöneticileri, üyeler ve davetliler, özel araçlarla ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek ihtiyaç sahiplerine kurban eti verdi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVERGökhan TEKER 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10