Vekiller Çerkezköy’e akın etti

Çerkezköy’de yaşanan sel felaketinin ardından CHP Parti Meclis Üyesi Candan Yüceer ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ilçeye gelerek sularla kaplı Hükümet Caddesi’nde partililer

Çerkezköy 28.10.2012 22:25:00 0
Vekiller Çerkezköy’e akın etti
VATANDAŞIN SORUNU BÜYÜK
Vatandaşın ve esnafın sorunlarını tek tek dinleyen Köprülü, sıkıntıların en kısa zamanda biteceğini söyledi. Vatandaşın sorunlarının çok olduğunu belirten Köprülü “Kriz masasına giderek vatandaşın neye ihtiyaç duyduğunu tespit edeceğiz. Üç gündür Saray ve Çerkezköy’ü teslim alan etkili yağış özellikle 24 Ekim akşamı ilçe merkezinde hayatı büyük ölçüde felç etti. Gözlemlediğim kadarıyla en işlek caddesindeki manzarayı herkes görüyor” diye konuştu.
 

“BİR AN ÖNCE KARAR ALINSIN”

Sel bölgesindeki vatandaşların zararının büyük olduğunu ve ölçülemediğini belirten Köprülü “Bu zararların bir an evvel giderilmesi için ve Tekirdağ’ın kendini toparlayabilmesi için ek önlemler alınması gerekiyor Bugün arife günü. Yarın bayram. İnsanlarımız bu şekilde bayrama girecekler. Vatandaşların bu şekilde bayrama moralsiz girmemeleri için hükümet afet konusunda vatandaşları sevindirecek kararlar almalı” dedi.
 

HAYATIN NORMALE DÖNMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TBMM Divan Üyesi AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da arife günü saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan Başkanlığı’nda oluşturulan Kriz Masası çalışmaları hakkında bilgi alan Yemişçi ve Kambur, yaşanan afet sonucu herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Kriz Masası tarafından yürütülen çalışmalar hakkında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’ye bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, en kısa sürede ilçede hayatın normale dönemsi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
 

100 KİŞİ KURTARILDI

Şuana kadar yapılan çalışmalarda yaklaşık 100 kişinin kurtarıldığını söyleyen İnce, Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) büyük yardım gördüklerini belirtti.
 

KIZILAY’DAN YARDIM İSTEDİK

Sel dolayısıyla kalacak yer sıkıntısı yaşayan 30 vatandaşın Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildiğini ifade eden Dr. Gökhan İnce, “Bu vatandaşlarımızın, Tugay Komutanlığımızın da destekleri ile ısınma ve gıda ihtiyaçlarını tedarik ediyoruz. Kızılay ile de temasa geçerek kendilerinden yardım talebinde bulunduk” ifadelerini kullandı.
 

SU SEVİYESİ 2 METRE DÜŞTÜ

Sel felaketinin özellikle İstasyon, Bağlık ve Fatih Mahallelerinde büyük ölçüde hissedildiğini kaydeden Gökhan İnce, “Bölgede su seviyesi 2 metre kadar düştü. 120 vatandaşımız Durum Tespiti için başvuruda bulundu. Valilik tarafından görevlendirilen 4 ayrı ekip konuyla ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra düzenleyecekleri raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderecek. Bakanlık, düzenlenen rapor doğrultusunda değerlendirmesini yapacak ve buna göre çalışmalarını devam ettirecektir” dedi.  
 

KAMU BİNALARI DA ZARAR GÖRDÜ

Yaşanan afette bazı kamu binalarının da zarar gördüğünü kaydeden Gökhan İnce, “Özellikle Adliye Binamızın giriş katı sular altında kaldı. Bazı evraklar zarar gördü. Subay Lojmanlarımızın giriş katları boşaltıldı. Polis Evi’nin giriş katı da sular altında kaldı” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da Zübeyde Hanım Anaokulu, 75. Yıl İlkokulu ve İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin de sel sonucu büyük zarar gördüğünü ifade etti. İnce, kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in de saat başı arayarak gelişmelerden haberdar olduğunu ifade etti.
 

ELBİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Yaşanan felakette herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten TBMM Divan Üyesi AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, “Tüm bölge halkına büyük geçmiş olsun. Bu olayların Bayram Arifesi yaşanması bizleri çok üzdü. Elbirliği ile halkın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 

AKBULUT DA ÇERKEZKÖY’E GELDİ

Özlem Yemişçi’nin ziyaretinin ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da Çerkezköy’e gelerek selden etkilenen bölgelerde incelemeler yaptı. Hükümet Caddesi ve çevresinde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve partililerle birlikte incelemelerde bulunan Akbulut, yaşanan felaketin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, hükümet olarak yaraların sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Daha sonra Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret eden Akbulut, krizin boyutu ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
 

DEVLET ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da bayramın ikinci günü Çerkezköy’e geldi. Saat 16.30’da parti teşkilatında partililerle bayramlaşan Öztrak, hasarın çok büyük olduğunu belirtti. Fabrikalarda da üretimin büyük oranda düştüğünü söyleyen Öztrak “Devletin Kırklareli, Lüleburgaz’da meydana gelen can kayıpları, Saray ve Çerkezköy’de meydana gelen mal kayıpları ve fabrikalarda meydana gelen hasarlar konusunda üzerine düşeni yapması lazım” dedi.
 

ARTIK BUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Plansız imar ve plansız yerleşmenin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Öztrak “Dere yatağında yapılaşma olmamalı. Bunların artık Türkiye’de yaşanmasını istemiyoruz. Bunun biran önce bitmesini istiyoruz, ama bunu bitirecek düzenleme gelmiyor. Vatandaşın, bunun kendi sağlığı ile ilgili bir mesele olduğunu görmesi lazım. Mevzi imar planları kalkmalı. İnşallah bu bir ders olur” diye konuştu.
 

SELZEDELERİ ZİYARET ETTİ

İlçe Teşkilatını ziyaretinin ardından Faik Öztrak eşi Nilgün Öztrak ve partililerle birlikte Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dr. Ahmet Açlar Sokak’taki selzedeleri ziyaret ederek onların sıkıntı ve isteklerini dinledi.
 

Haber / Faik Onur KAYACem BÜLBÜL Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10