Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu gördüler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ilköğretim öğrencilerine Çanakkale 1915 adlı film gösterildi.

Çerkezköy 29.10.2012 16:42:00 0
Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu gördüler
200 ÖĞRENCİ İZLEDİ
Dün saat 12.00’da Lemar Sinema Salonu’nda, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’ndan özellikle sel felaketinden etkilenen öğrencilerden seçilen çocuklara, Çanakkale 1915 adlı sinema filmi izlettirildi. İki seans halinde gösterime sunulan film, ikinci seansta da yine Cumhuriyet ve Atatürk İlkokulu’ndan başka bir grup öğrenci için gösterildi. Çanakkale 1915 filmi, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
 

ATALARIMIZIN MÜCADELESİNİ GÖRMELERİNİ İSTEDİK

Film başlamadan önce, konu ile alakalı bir açıklama yapan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Amacımız çocuklarımıza, geçmişte atalarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları bir nebze olsun anlatabilmek. İstiklalden istikbale, tarihimize dair fotoğraf karelerinden, film şeridine dökülen atalarımızın vermiş oldukları mücadeleleri çocuklarımızla paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Nerede iken, nereye geldiğimizi öğrencilerimizin görmesini istedik” diye konuştu.
 

KORUYUP BİZDEN SONRAKİLERE EMANET EDECEĞİZ

AK Parti Gençlik Kolları olarak her zaman Cumhuriyete sahip çıktıklarını ifade eden Danyeli “AK Parti Gençlik Kolları her zaman Cumhuriyetimizin bayraktarlığını yapmıştır. Bu değerli mirası büyüklerimiz bize bıraktığı gibi bizler de aynı hassasiyetle Cumhuriyetimize sahip çıkıp onu, bizden sonraki nesillere miras olarak bırakmanın uğraşını veriyoruz” dedi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10