Geri dönüşüm kutuları dağıtılıyor

Malkara Belediyesi “Malkara Hep Kazanıyor” projesi kapsamında iş yerlerine ve kamu kurumlarına geri dönüşüm iç mekan kutuları dağıtmaya başladı.

Malkara 30.10.2012 16:57:00 0
Geri dönüşüm kutuları dağıtılıyor

 DAĞITIM BAŞLADI

Geri dönüştürülebilen atıkların, geri dönüşüm konteynerlerinin yanı sıra plastik ve mavi iç mekan kutuları ile de toplanabildiğini ifade eden Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya “Özellikle kamu kurumlarında, okullarda, ofislerde, ambalaj atıklarının çöpten ayrı olarak biriktirilmesi için kullanılmaktadır. İç mekan geri kazanım kutularının üzerlerinde ambalaj atıkları ile ilgili bilgiler bulunmakta, böylece vatandaşlarımız tarafından içerisine neler atılabileceği hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir” dedi.

 

BİN KUTU DAĞITILACAK

Malkara’da toplamda bin adet olarak dağıtılacak olan iç mekan kutularının ilgili personel tarafından dağıtılan noktalardan alınıp boşaltıldığını ifade eden Kaya “Malkara Hep Kazanıyor projesi kapsamında gerçekleştirilen bu faaliyet sayesinde; küçük çaplı geri kazanılabilir nitelikli maddelerin muhafaza edilebileceği ekipmanlar sağlanmış, ayrıca ayrıştırması yapılmak istenen ambalaj atıklarının sağlıklı bir şekilde toplanmasına katkı sağlanmış olacak” dedi.


Haber / Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10