Anaokulunda ‘afet’ tatili

Çerkezköy ilçe merkezi, belde ve köylerinde yaşanan afetin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Milli Eğitim bünyesinde eğitim ve öğretim veren okullardan zarar görmüş olanlarda gerekli bakım ve o

Çerkezköy 30.10.2012 17:18:00 0
Anaokulunda ‘afet’ tatili

 TATİLDE GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIK

Eğitim ve öğretimin aksamaması için Bayram tatili süresince gerekli bakım ve onarımın yapıldığını söyleyen Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü yetkilileri  “Milli eğitim alanında yalnızca iki okulumuz hasar görmüştü. Bunlar 75. Yıl İlk Öğretim Okulu ve Zübeyde Hanım Ana Okullarıydı. Bayram tatili zarfında gerekli çalışmaları yaptık. 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda çalışmaları tamamladık” dedi.

 

ANAOKULU EĞİTİM VEREMİYOR

Yağmur nedeniyle zarar gören Zübeyde Hanım Anaokulu’nda ise temizleme çalışmaları devam ediyor. Okulun bir hafta daha tatil olacağı ve temizlik çalışmalarının sona ermesi durumunda önümüzdeki hafta eğitim öğretime başlayabileceği belirtildi.

 

ZÜBEYDE HANIM 1 HAFTA KAPALI

Sel sonucu su altında kalan ve neredeyse tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen Zübeyde Hanım Anaokulu’nda temizlik çalışmalarına başlandı. Selde zarar gören eşyalar dışarı çıkarıldı. Belediye tarafından sınıflara 6 kurutma makinesi yerleştirildiğini belirten yetkililer, “Makineler ortamdaki nemi içine çekiyor ve diğer taraftan su olarak dışarı çıkarıyor. Her bir makine saatte 6 litre su çekme kapasitesine sahip. Bu hafta içi okulumuz kapalı olacak. Önümüzdeki hafta tüm temizlik çalışmalarını tamamlayıp, eksikleri giderip tekrar eğitim-öğretime başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.  

 

5 SINIF DİĞER BLOK’A TAŞINDI

75. Yıl İlköğretim Okulu’nda da temizlik çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Okul Müdürü Burhan Açıkgöz, “B Blokta giriş katta 5 sınıfımız sular altında kalmıştı. Bu sınıfları boşalttık ve buradaki öğrencilerimizi A Blokta bulunan kütüphane, laboratuar ve bilgisayar odalarına yerleştirerek eğitim-öğretime devam ettik. Boşaltılan sınıfların temizlik işlemleri bitti. Şuanda 5 sınıfımıza da kurutma makineleri yerleştirdik. Makineler 4 gün boyunca çalışacak ve sınıflardaki nemi çekecekler” dedi. 

 

İLAÇLAMA YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından kendilerine özel mikrop kırıcı temizlik maddelerinin gönderildiğini söyleyen Burhan Açıkgöz, “Okulumuzun bütün ilaçlama çalışmaları tamamlandı. Sıralar, masalar, sandalyeler ve diğer araç gereçler dezenfekte edildi. Önümüzdeki hafta bütün öğrencilerimizin eskisi gibi kendi sınıflarında eğitim öğretimlerine devam etmelerini planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DEVLETTEN EN UFAK BİR DESTEK GELMEDİ

Sel sonucu okuldaki kitapların, panoların, masaların, sandalyelerin ve diğer araç gereçlerin kurtarılamadığını söyleyen 75. Yıl İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Serpil Karabal, “Devlet şimdiye kadar en ufak bir maddi yardımda bulunmadı. Temizliği kendi ücretli personelimize yaptırıyoruz. Bugün de bazı velilerimiz gönüllü olarak gelip temizlik işlerine yardım edecekler” dedi. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce’nin, olayın ilk gününden beri yanlarında olduğunu kaydeden Karabal, “Bizimle çok ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞAsim YAVUZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10