İnsanın insandan farkı olmadığını gösterdiler

Kızılpınar Belediye Başkanlığı’nın finansörlüğüyle 22-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 4 günlük Almanya gezisini tamamlayan öğretmenler ve öğrenciler Kızılpınar Belediye Başk

Çerkezköy 31.10.2012 19:45:00 0
İnsanın insandan farkı olmadığını gösterdiler

 KORKMAZ’I ZİYARET ETTİLER

Kafile Başkanı Ergun Hamzalı, öğretmenler Levent Akyıldız, Hale Erem ve Uğur Özbay ile Almanya gezisine katılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi ve Kızılpınar İlkokulu öğrencileri önceki gün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı ziyaret etti. Almanya gezisi ile ilgili bilgi veren Kafile Başkanı ve Kızılpınar İlkokulu Müdürü Ergun Hamzalı “Biz burada Alman arkadaşlara nasıl misafirperverlik gösterdiysek, onlar da bize aynı hassasiyeti gösterdiler. Beklediğimiz ilgilinin fazlasını aldık ve çok şaşırdık” dedi.

 

“DÖRT GÜNÜ DOLU DOLU YAŞADIK”

Dört günlük Almanya gezisini dolu dolu yaşadıklarını ifade eden Ergun Hamzalı “15 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan kafilemiz ilk iki gün okul ziyaretleri gerçekleştirirken, üçüncü gün ise Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Karl-Heinz Schlumberger ve kardeş okulumuz ile kent gezisi, hayvanat bahçesi ve Mercedes müzesi gezisi gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

ALMANYA’DA TEMEL EĞİTİM ÇOK GÜÇLÜ

Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Levent Akyıldız ise Türkiye’deki okullar ile Almanya’da eğitim veren okullar arasında çok farklılık olduğunu ifade ederek “Almanya’daki okul gezilerimizde okullarda 9 öğrenciye bir öğretmen düştüğünü gözlemledik. Kısaca Almanya’da Türkiye’ye nazaran öğretmen sayısı fazlaca var. Eğitim veren okullarda daha çok mesleki eğitim konuları ön planda olmak üzere temel eğitim daha güçlü. Almanya’daki okul aile birlikleri dernek oluşturup yardıma muhtaç çocuklara destekte bulunuyor. Bayramlaşma esnasında da Türk adetlerini yerine getirerek öğrencilerimize bayram harçlığı verdiler” dedi.

 

“EKMEK SIKINTISI YAŞADIK”

Ziyarette konuşan öğrenciler de Almanya’da gördükleri ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek “Bizim beklediğimizden daha fazla arkadaşlarımız bize ilgi gösterdi. Buraya geldikleri zaman arkadaşlarımızla fazlasıyla kaynaşmıştık. Bizlere tercümanlık yapan öğrenciler bizlere fazlasıyla yardımcı oldu. Almanya’da ekmek kültürü yoktu. Kahvaltılarda zorlandık. Ayrıca Almanlar döneri çok seviyorlar” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaret dolayısıyla öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Buradaki kültürümüzü Almanya’daki kardeş okulumuza götürüp sergilediğiniz için, Türk gelenek ve göreneklerini temsil ettiğiniz için ve bizi orada temsil ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Dünya değişiyor ve bu değişiklikleri Kızılpınar olarak takip ediyoruz. Ben ekibime ve sizlere orada çok iyi ağırlayan Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Karl-Heinz Schlumberger’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“KARDEŞ OKUL PROJESİNİ GENİŞLETECEĞİZ”

Kızılpınar’dan Almanya’ya giden öğrencilerin oradaki aileler ile çok iyi kaynaştığını ifade eden Korkmaz “Gerçekten insanın insandan farkı olmadığını, insanların konuşa konuşa bütünleştiklerini, sınırların kalktığını öğrencilerimiz göstermişlerdir. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza ekibimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı da teşekkür ediyorum. Artık Almanya’da evimizin ve dostlarımızın olduğunu biliyoruz. Eğitim ve öğretimde kardeş okul projelerini daha da çok genişleteceğiz” dedi. 

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10