Yapılanlar ortada; Peki ya yapılmayanlar

Yaşanan sel felaketinin ardından hemen herkes kaç işyeri ve evde hasar tespit çalışması yapıldığı, kaç litre suyun tahliye edildiği, kaç ihtiyaç sahibi aileye yardım yapıldığı hakkında aÃ?

Çerkezköy 31.10.2012 19:45:00 0
Yapılanlar ortada; Peki ya yapılmayanlar

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan, sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı.

 

YETERLİ OLMADI

2001 yılında yaşanan sel felaketinin ardından Çerkezköy dere yatağının temizlendiğini belirten Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan, “Dere yatağındaki otlar ve ağaçlar temizlendi. Dere yatağının şevleri yükseltildi. Yağmursuyu hatlarının kapasitesi arttırıldı. Fakat tüm bunlar geçtiğimiz günlerde ikincisini yaşadığımız sel felaketinin önüne geçmek için yeterli olmadı. Çünkü eksik kalan bazı çalışmalar vardı” dedi. 

 

ASIL NEDEN BAŞKA

Çerkezköylülere Kurban Bayramı arifesi büyük acı yaşatan sel felaketinin asıl kaynağının ilçe dere yatağının yetersizliğinden kaynaklanmadığını savunan Ahmet Azcan, “Bizim dere yatağımız diğer bölgelerdeki dere yataklarına nazaran 3 kat daha geniş. Fakat Istranca, Sefaalan, Çayırdere, Halaçlı ve Ambardere bölgelerinden akan sular, Çorlu Suyu olarak tabir ettiğimiz dere yatağının taşmasına, buradan taşan sular da Pınarça Deresi’nin su seviyesinin hızla yükselmesine ve akabinde de İstasyon, Bağlık ve Fatih Mahalleleri’nin sular altında kalmasına neden oldu” ifadelerini kullandı. 

 

İMAR İZNİ VERİLMEMELİYDİ

2001’deki sel felaketinin ardından yapılması gereken fakat yapılmayan çalışmalara da değinen Ahmet Azcan, “Dere yataklarının her iki tarafından da 50’şer metre pay bırakılarak buralar yeşil alan olarak ayrılmalı ve imar izni verilmemeliydi. Diğer bölgelerden Çerkezköy’e gelen su taşkınlarının önüne geçmek adına gerekli çalışmalar Devlet Su İşleri tarafından yapılmalıydı” diye konuştu. 

 

DSİ’YE YAZI GÖNDERİLDİ

18 Eylül 2008’de Çerkezköy Belediyesi tarafından dere yataklarının ıslahı konusunda çalışma yapılması için Edirne Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazıldığını anımsatan Ahmet Azcan, “Yazının gönderilmesinden 1 ay kadar sonra DSİ yetkilileri Çerkezköy’e geldiler. 1 ay boyunca yapılan çalışmalar neticesinde Çerkezköy Pazar Yeri ile Kızılpınar Opet arasında kalan dere yatağı temizlendi, bakımı yapıldı. Fakat bundan ileri gidilmedi” dedi.

 

PROJELER HAZIRLANDI

Önceki gün Edirne DSİ Bölge Müdürlüğü’nden uzman ekiplerin tekrar Çerkezköy’e geldiğini söyleyen Başkanvekili Ahmet Azcan, “Uzmanlar dere yataklarında incelemelerde bulunarak projeler hazırladı. 6 Kasım Salı günü itibari ile Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Ekipleri ile birlikte çalışmalara başlayacaklar ve tüm dereler ıslah edilecek” dedi. Azcan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin Adnan Kahveci Parkı mevkiinde dere yatağında bulunan ağaçların temizlenmesi çalışmalarına başladıklarını söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10