Çorlu’nun kurtuluşu kutlandı

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kurtuluş Bayramı etkinlikleri Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.

Çorlu 1.11.2012 16:27:00 0
Çorlu’nun kurtuluşu kutlandı

 OSMANLI’NIN İLK FETHETTİĞİ ŞEHİRLERDEN

Çorlu’nun üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerden olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ünal Baysan, “1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz'da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Lozan Antlaşması'nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir” dedi.

 

ZAFERLER ASKERİ GÜÇ VE TAKTİKLE KAZANILIR

Zaferlerin savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanıldığını vurgulayan Baysan, “Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılmıştır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımız bizim göz bebeğimizdir. Onların eğitimi ve Öğretimi ise en başta gelen görevimiz olmalıdır” diye konuştu.

 

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Baysan’ın konuşmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Trakya'ya ait yöresel oyunları sahneledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün eğitmen ve kursiyerlerinden oluşan Grup Akademi konserinin ardından minik öğrencilerinden oluşan ritim grubu gösteri sundu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10