Zeytin alım fiyatı açıklandı

Marmarabirlik sofralık zeytinde 190 taneli ürünün başfiyatını 6 lira olarak belirledi. Güney Marmara’da yer alan kooperatif bölgelerinde üretilen sofralık zeytinin nefasetinden ötürü oluşan fiyat farklıl

Bölgede Gündem 2.11.2012 19:32:00 0
Zeytin alım fiyatı açıklandı

 Çerkezköy Haber - Marmarabirlik Yönetim ve Denetim Kurulu ve bağlı 8 kooperatifin yöneticileriyle yapılan toplantının ardından, 2012-13 kampanya döneminde uygulanacak ürün alım fiyatlarını belirledi. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Açıkladığımız fiyatlardan üreticilerimizin memnun kalacaklarını ümit ediyoruz” dedi. Kampanya dönemine ilişkin açıklama yapan Asa, “Kooperatif bölgelerimizde özel sektör temsilcilerinin alım yaptığı fiyatlar sunidir. Üreticilerimizin, tüccarın verdiği fiyata bakarak değerlendirme yapmamaları gerekir. Özel sektör temsilcileri, istediği gibi ürün alıp piyasadan çekilir. Oysa Marmarabirlik ortak üreticilerimizin beyan ettikleri ürününün neredeyse tamamına yakınını almaktadır. Kooperatiflerimizden gelen beyanlara göre rekolte tahmini 60 bin ton civarındadır. Alım politikası ve fiyatlarımızı da, ülke genelindeki üretimin iri, orta ve ince kalibre dağılımına göre belirledik” dedi.

 

KİMSE MAĞDUR EDİLMEDİ

Marmarabirlik’in geçtiğimiz kampanya döneminden yüksek miktarda küçük taneli zeytin stoğu bulunduğunu belirten Asa, “Popülist davranmadan, ortaklarımızı ve kooperatifleri mağdur etmeden, Marmarabirlik’i de zarar ettirmeden ortak bir yol bularak belirlediğimiz fiyatlarda, tüketici ayağı da hesaba katılmıştır. Alınacak ürünün sofraya kaç liraya ineceği de önemlidir. Ayrıca bu kampanya dönemi çok farklıdır. İri taneli ürün ihtiyacı nedeniyle verilen bu fiyatların, üreticimizde gelecek yıllara ilişkin yüksek beklenti oluşturmaması gerekmektedir” diye konuştu.

 

ÜRETİCİ KOOPERATİFİNE SAHİP ÇIKSIN

Üreticilerin, belirlenen fiyatlardan memnun olacağını ümit ettiğini söyleyen Hidamet Asa, “Üreticimiz, ürününü satarken 10 kuruşluk farkları değil, Marmarabirlik’i tercih etmeli ve birliğine sahip çıkmalıdır. Belirlediğimiz fiyatlarla üreticimizin yanında olduğumuzu gösterdik” ifadesini kullandı.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10