Kalkınma vizyonu masaya yatırıldı

Babaeski Kaymakamlığı ve Babaeski Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde organize edilen Babaeski İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı önceki gün gerçekleştirildi. Saat 13:30’da başlaya

Bölgede Gündem 2.11.2012 19:33:00 0
Kalkınma vizyonu masaya yatırıldı

 ÖNCELİKLER ORTAYA KONULACAK

Babaeski İlçe Vizyon Geliştirme Çalıştayı, TRAKYAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Karaman’ın Ajans hakkındaki kısa sunumu ve Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Hacı, çalıştayın ilçenin kalkınma önceliklerinin ortaya konması, güçlü ve zayıf yönleri ile sahip olduğu fırsatlar ve karşılaştığı tehditlerin masaya yatırılması açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek,  TRAKYAKA’nın gerek teknik destek anlamında gerekse mali destek programlarıyla her zaman kendilerinin yanında olan bir kurum olduğunu belirtti.

 

SORUNLAR TARTIŞILDI

Çalıştayda babaeski’nin sorunları tartışıldı. İlçeden geçen Şeytanderesi’nin ıslah edilmemesi ve dere kenarında halkın yararlanabileceği rekreasyon alanlarının yaratılmaması ile Festival Alanı’nın yeterli niteliğe sahip olmaması ve kültürel aktivitelerin yetersizliği önemli sorunlar olarak ifade edildi. Kent içi trafik ve park sorunu, işsizlik, sokak köpekleri, katı atık depolama tesisi ve köylerdeki kanalizasyon sistemi eksikliğinin yanısıra tarımsal sulama problemi de dile getirilen diğer sorunlar oldu. Plansız sanayileşme sonucu tarım alanlarının daralması ve Ergene Nehri’nin kirlenmesi ise Babaeskililerin en fazla dikkat çektiği sorunlar arasında yer aldı.

 

SAHİP OLDUĞU FIRSATLAR

Toplantıda Babaeski’nin kalkınma açısından sahip olduğu fırsatlar da görüşüldü. Babaeski sarımsağının tanıtımının yapılması ve pazarlama imkanlarının artırılması halinde bu ürünün önemli bir ekonomik değere dönüştürülebileceği belirtildi. İlçenin coğrafi konumunun özellikle ulaşım anlamında sunduğu potansiyelin değerlendirilmesi ile verimli tarım arazilerinin varlığı ve süt ve süt ürünleri, Babaeski’nin önemli potansiyelleri olarak ele alındı. Gündemde olan hızlı tren projesi ile Babaeski-İstanbul arası yolculuğun 35 dakikaya inecek olması da Babaeski için bir fırsat olarak değerlendirildi. Alpullu Şeker Fabrikası ve sosyal tesisleri ile bu tesisler içerisindeki Atatürk Köşkü’nün de hem üretim hem sosyal tesis hem de turizm anlamında fırsata dönüştürülebileceği ifade edildi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10