Çerkezköylü gaziler, Boğazlayan Şehitliği’nde

Çerkezköy Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen 4 günlük gezi kapsamında yavru vatan Kıbrıs’a giden Çerkezköylü gaziler ve aileleri, gezinin ikinci gününde Boğazlayan Şehitliği’ni ziyaret

Çerkezköy 2.11.2012 19:36:00 0
Çerkezköylü gaziler, Boğazlayan Şehitliği’nde

 BOĞAZLAYAN ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın tahsis ettiği iki araç ile Çerkezköy Kapaklı’dan 1974’deki Mutlu Barış Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçik ve mücahitlerin defnedildiği Şehitliği ziyaret eden gazileri,  askeri yetkililer karşıladı. Askeri yetkililer, gazilere Boğazlayan Şehitliği ile ilgili bilgiler verdi.

 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Şehitlik girişinde, yazdığı mektuptan 25 saat sonra şehitlik mertebesine yükselen piyade onbaşı Cengiz Kurtuluş’un mektubunun yer aldığı abidede yazılanlar gazileri gözyaşına boğdu. Duaların okunduğu şehitlik ziyaretinin ardından gaziler, silah arkadaşlarının soğuk mezar taşlarına sıcak bir dokunuşla silah arkadaşları ile bir kez daha helalleştiler. Bazı gaziler şehitlikte bölük arkadaşlarını ararlarken bazıları ise silah arkadaşlarının şehit olduğundan habersiz arkadaşlarının mezar taşlarını görünce uzun süre mezarları başından ayrılamadılar.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ SİMGELİYOR

1 Ağustos 2002’de ziyarete açılan şehitliğin üst kısmında 15 metre yükseklikteki anıt, “Türkiye Cumhuriyeti” ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin” birlik ve beraberliğini simgeliyor. Toplam 327 şehidin yattığı Boğazlayan Şehitliği’nde 18 subay, 15 astsubay, 264 erbaş ve er ile ismi bilinen 25 mücahidin yanı sıra meçhul bir mücahit de yatıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10