Cami için yardım bekleniyor

Temel atma aşmasında bulunan Tepe Emlak Camii inşaatı da Kurban bayramı öncesinde aşırı derecede yağan yağmurlardan nasibini aldı. Zemin betonu dökülmüş olan caminin temel çalışmalarına başlan

Çerkezköy 4.11.2012 16:26:00 0
Cami için yardım bekleniyor

 SIRA VATANDAŞTA

Tepe Emlak Konutları mevkii sakinleri,  mescitlerinin yetersiz olması nedeni ile inşaatına soyundukları camii yapımı için halkın yardım ve desteğini beklediklerini ifade etti. Çerkezköy Belediyesi tarafından 2 bin 154 metrekare arsanın, camii yapımı için tahsis edilmesinden sonra,  bu arsanın zemin etüdü Kaynarca Mühendislik tarafından yapıldı. DİYA Mühendislik tarafından da Tepe Emlak Camiinin projesi çizilerek inşaatına başlandı.

 

130 BİN TL GEREKİYOR

Caminin temel atma çalışmalarının tamamlanabilmesi için, 130 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu söyleyen Tepe Emlak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Engin Saka “Geçtiğimiz Cuma günü 8 camiden ancak 8 bin 300 TL para toplayabildik. Para toplamış olduğumuz cami cemaatinden ve herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

SANAYİCİ VE FABRİKATÖRLERİN DE KAPISINI ÇALACAĞIZ

Toplanılan yardımın, harcanacak miktar göz önünde bulundurulduğunda, çok az olduğunu ifade eden Engin Saka  “Kaymakamlık izin verdiği takdirde, diğer cami cemaatlerinden da inşaatın bitirilebilmesi için yardım talebinde bulunacağız. Bunun yanı sıra sanayici ve fabrika sahiplerinin kapısını da çalacağız” diye konuştu.

 

BOTON YA DA DEMİR

Tepe Emlak Camii, Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Engin Saka yardımların sadece nakdi değil, malzeme yardımı şeklinde de yapılabileceğini ifade etti. Saka ”Biz şu aşamada teknik elemanlarımıza, temel için gereken malzemenin dokümanını çıkarttırdık. Temel için 488 metre küp beton, 50 ton da demirin gerekli olduğunu söylediler. Temelin yüksekliği 70 cm olacak. Dileyen hayır sahibi vatandaşlarımız, yardımlarını malzeme şeklinde de yapabilirler.  Bizim, dernek olarak yapılan bu gibi yardımlar için vatandaşımızdan istirhamımız, aldıkları malzemenin faturasını derneğimize ulaştırmalarıdır. Amacımız Camiimizin inşaatını bir an evvel bitirerek ibadete açmaktır” şeklinde konuştu.

 

Haber / Asim YAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10