Gaziler Çerkezköy’e döndü

38 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı sırasında henüz 20 yaşında askerken Kıbrıs'a savaşmak için giden Çerkezköylü gaziler, 38 yıl sonra Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen gezi

Çerkezköy 4.11.2012 16:26:00 0
Gaziler Çerkezköy’e döndü

 GAZİLERLE YAKINDAN İLGİLENDİLER

Önceki gece saat 22.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Çerkezköylü Kıbrıs gazileri ve eşleri, gece yarısı Çerkezköy’e döndü. Kafile başkanlığını üstlenen Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş ile kafile doktoru Ali Çolak, gezi boyunca gazilerle yakından ilgilendi.

 

ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Kıbrıs gezisi sırasında Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı DP Genel Başkanı ve dernekleri ziyaret ettiklerini, şehitlikleri dolaşarak vatan için canını feda eden şehit ve mücahitler için dua ettiklerini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, 38 yıl önce savaşmak için gittiğimiz yavru vatanımıza bu kez gezi için gitmek bizleri çok mutlu etti. Bize bu olanağı sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MUTLULUK DUYDUK

Kıbrıs’tan güzel anılarla döndüklerini belirten Yarlıgan, Gezi sırasında bazılarımız silah arkadaşları ile yeniden kucaklaşma imkanı bulurken, bazılarımız da şehit olan silah arkadaşlarımızın mezarlarını ziyaret ederek onlar için dualar ettik. 38 yıl sonra yeniden yavru vatanda olmak ve orada güzel bir şekilde karşılanmak bizleri mutlu etti” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10