“Varlığınız Kıbrıs Türk halkına güven veriyor”

KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, önceki gün, 38 yıl önce Barış Hareketi’ne katılanların yer aldığı Çerkezköy Muharip Gaziler heyetini kabul etti

Çerkezköy 4.11.2012 16:27:00 0
“Varlığınız Kıbrıs Türk halkına güven veriyor”

 ONU ÇOK ÖZLÜYORUZ

DP’den yapılan açıklamaya göre Hasan Hüseyin Yarlıgan başkanlığındaki heyetin ziyaretinin nezaket ziyareti niteliğinde olduğu belirtildi. Genel Başkan Serdar Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs gazileriyle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğine işaret ederek, “Varlığınız Kıbrıs Türk halkına güven veriyor” dedi. Kurucu merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı tüm Türk milleti gibi kendisinin de çok özlediğini ifade eden Serdar Denktaş; “O’nu çok özlüyoruz” ifadesini kullandı.

 

HEDİYE TAKDİM ETTİ

Ziyaretin anısına, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından dernek flaması ve Çerkezköy Belediyesi’nce hazırlanan “Değerleriyle Dünden Bugüne Çerkezköy” CD'si armağan edildi. Gaziler Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da oğlu olan Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ziyarette Çerkezköylü gazilere KKTC Tarım Eski Bakanı Kenan Akın da eşlik etti.

 

TÜRKİYE, ADADAKİ KATLİAMLARA SON VERDİ

Önceki gün öğlen saatlerinde DP Genel Merkez binasında gerçekleşen ziyarette heyet adına söz alan Kıbrıs Gazisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, KKTC’de bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. KKTC Kurucu merhum Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı da rahmetle anan heyet ayrıca Denktaş ile olan anılarını da paylaştı. Kıbrıs’ın Milli Dava olduğuna vurgulayan Yarlıgan, bundan tam 38 yıl önce Kıbrıs adasından Türk Halkı’nın feryadına karşı, garantörlük hakkını kullanan Türkiye Cumhuriyeti’nin adada yıllardır süren Rum mezalimine ve katliamlara son verdiğini ifade etti. Kıbrıs Gazisi, vatan uğruna şehit düşen Mehmetçik ve Mücahidi de bir kez daha rahmetle anarken, gazilere şükranlarını dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10